Ga terug naar overzicht

562 zonnepanelen voor Veluvine

Gisteren is bij Veluvine gestart met de plaatsing van 562 zonnepanelen op het dak van het pand aan de FA Molijnlaan. Het is daarmee het grootste project met zonnepanelen in Nunspeet tot nu toe. De installatie wordt verzorgd door Zonnegilde uit Kampen onder begeleiding van Slim Solar Systems uit Nunspeet. Laatstgenoemde heeft Veluvine met raad en daad terzijde gestaan in het aanbestedingstraject. Slim Solar Systems zal daarnaast het onderhoud van het systeem voor zijn rekening nemen. Het project wordt nog voor de jaarwisseling afgerond.

Intensief traject
Al in 2014 werd de SDE (Stimulering Duurzame Energieproductie) subsidie verleend aan Veluvine. Hannelore Bosch, directeur: “Wij hebben daarna een traject van twee jaar gevolgd, nu de keuze gemaakt en kunnen eindelijk aan de slag. Slim Solar Systems heeft ons geholpen bij de engineering en het aanbestedingsgedeelte. Dat zij een Nunspeets bedrijf zijn, maakt dit project en de samenwerking iets om extra trots op te zijn!”

Al direct na de bouw van Veluvine was er de wens om duurzame energie op te wekken. Bosch: “We zijn per slot van rekening een cultureel centrum met een maatschappelijke functie, duurzaam ondernemen hoort daar voor ons als vanzelfsprekend bij.”

Zo lang als het voortraject heeft geduurd, zo kort duurt de opbouw. Naar verwachting zijn alle zonnepanelen binnen twee weken geplaatst, dus nog voor de jaarwisseling.

Infodisplay voor bezoekers
Bijzonder aan dit project is dat er een infodisplay wordt geplaatst op een centrale plek in Veluvine, een initiatief van Slim Solar Systems. Op de display kan worden afgelezen wat het actuele vermogen van de panelen is, de dagopbrengst én de totale opbrengst plus de vermeden CO2 uitstoot. Zo worden ook de bezoekers van Veluvine betrokken bij het grootste zonnepanelen project van Nunspeet!


Ga terug naar overzicht