Ga terug naar overzicht

A United Kingdom

Filmhuis

Categorie: Film
Datum: 19 OKT 2018Zaal: Nestlézaal
Tijdstip: 20:00Prijs: € 9,00, incl. drankje

In 1947 ontmoet Seretse Khama, de prins van Botswana, Ruth Williams, een Londense kantoorbediende. Bevrijd door de sociale veranderingen van vlak na de oorlog voelen ze zich direct tot elkaar aangetrokken: zij door zijn hoop op een betere wereld, hij door haar verlangen deze wereld te omarmen. Ondanks hun verschillen zijn ze elkaars gelijken. Het geplande huwelijk stoot op veel verzet; niet alleen van hun families, maar ook van de Britse en zelfs Zuid Afrikaanse regering. Het idee van een biraciaal echtpaar dat het buurland regeert van een republiek waar onlangs de apartheid werd ingevoerd is ondenkbaar. Gebaseerd op waargebeurde feiten.

Met: David Oyelowo, Rosamund Pike en Tom Felton
Regie: Amma Asante
Genre: Drama, Romantiek
leeftijd: 12+
VK – 2016 – 111 min

Lees meer
Ga terug naar overzicht
Onze bezoekers keken ook naar:

The Party

Filmhuis

Janet heeft als politica promotie gemaakt. Het is niet niks om uitverkoren te worden tot minister van Groot-Brittanië en om dat te vieren nodigt ze samen met haar man Bill, wat vrienden uit thuis in Londen. De beoogde intieme viering verandert echter snel in een opeenstapeling van onthullingen en confrontaties..

Vr
28 Sep
20:00
Film

Happy End

Filmhuis

Anne Laurent staat aan het hoofd van een groot bouwbedrijf, dat ze overneemt van haar dementerende vader. De rijke familie Laurent woont in een landhuis in Calais waarbij de achtergrond van de Europese vluchtelingencrisis constant voelbaar is. De generatiekloof en spanningen zetten de verkrampte familiebanden op scherp.

Vr
26 Okt
20:00
Film

Manchester by the Sea

Friday Movie Night

'Manchester by the Sea' vertelt het verhaal van de familie Chandler, een arbeidersgezin uit Massachusetts. Nadat zijn oudere broer Joe plotseling komt te overlijden, krijgt Lee de voogdij over zijn 16-jarige neefje. Lee wordt herinnerd aan een tragisch verleden met zijn vrouw Randi.

Vr
02 Nov
20:00
Film

El Club

Filmhuis

Vier ex-dienaren van God wonen samen in een afgelegen huisje aan de Chileense kust. Allen zijn hierheen gestuurd om zich te reinigen van hun zonden uit het verleden. Ze leven volgens een strikt maar redelijk aangenaam regime. De komst van een vijfde man doorbreekt de broze stabiliteit van hun dagelijkse routine.

Vr
09 Nov
20:00
Film