Ga terug naar overzicht

Christiaan Kuyvenhoven speelt

voor een nieuwe concertvleugel

Categorie: Klassiek, Muziek
Datum: 07 SEP 2018Zaal: Rabozaal
Tijdstip: 20:15Prijs: € 35,- incl. ontvangst en drankje na afloop

Op 7 september zal er een speciaal benefietconcert worden georganiseerd i.s.m. Rotary Nunspeet. Niemand minder dan pianist en presentator Christiaan Kuyvenhoven komt deze avond een prachtig pianoconcert verzorgen, wellicht vergezeld door lokaal talent. Christiaan zal deze avond werken van Beethoven ten gehore brengen en de bezoekers hierbij duidelijk alle mogelijkheden van een gewenste vleugel laten horen. Uiteraard vertelt hij tussendoor ook over de muziek en het prachtige instrument.

De opbrengst van de avond komt geheel ten goede aan een nieuwe concertvleugel voor Veluvine.
In de Rabozaal van Veluvine staat sinds de opening van het gebouw in 2009 een August Förster concertvleugel, die door zowel professionele kunstenaars (pianisten – klassiek, pop en jazz –, cabaretiers en anderen) als door amateurs, jong en oud, intensief gebruikt wordt.
Deze vleugel ‘is mechanisch aan het eind van zijn levensduur’ en pianoconcerten zijn in Veluvine op dit moment feitelijk niet goed meer mogelijk; op termijn zal dit uitmonden op een verschraling van het huidige culturele aanbod.

Om dit te voorkomen zal de huidige vleugel door een goed instrument vervangen moeten worden en hebben Stichting Veluvine Cultuur en Rotary Nunspeet de handen ineengeslagen om samen een fundraising op te zetten voor aanschaf van een geschikte occasion.
Naast de opbrengst van het benefietconcert zijn er al aanvullende financiele bijdragen toegezegd door:

- Rotary Nunspeet
- Lionsclub Nunspeet
- Van Den Broek Lohman Fonds Nunspeet
- Stichting Molijn de Groot
- Rabofonds Noord Veluwe

Kaarten voor het concert a € 35,- zijn verkrijgbaar via de website en aan de theaterkassa. Bij de toegang zijn tevens een ontvangst en drankje na afloop inbegrepen.

 

Lees meer

Ik wil graag een tafel reserveren in het theaterrestaurant.

captcha
Ga terug naar overzicht