Ga terug naar overzicht

Cultuurkust:

'Bijzonder muziekklimaat in Nunspeet'

‘Muziekonderwijs komt in Nunspeet en Elspeet volledig tot zijn recht. Ik vind het echt bijzonder hoeveel muziekleerlingen hier actief zijn. Zeldzaam!’. Aan het woord is Wibrand van Norel, Coördinator Muziek bij Cultuurkust, en verantwoordelijk voor de muzieklessen in Nunspeet, Elspeet, Harderwijk en Ermelo.

‘Het is mooi om te zien dat het hier echt leeft. Niet alleen de muziekverenigingen zijn hier heel actief, maar er worden in Nunspeet en Elspeet ook veel lessen gegeven door de professionele muziekdocenten en ons cursusaanbod in Veluvine en Kulturhus Elspeet wordt steeds breder. Van Muziek voor het jonge kind, Algemene Muzikale Vorming, Dreumes Muziek, Peuter Muziek en Kinderorkesten tot Gitaar voor volwassenen’.

‘Nunspeet en Elspeet zijn succes story’s wanneer het gaat om de groei van het aantal mensen die muziek willen beoefenen, zowel jong als oud. De afdeling Onderwijs van Cultuurkust organiseert o.a. leerorkesten op de scholen waardoor alle leerlingen een instrument leren bespelen. Als ze enthousiast geworden zijn op school is het onze wens dat ze door kunnen stromen naar onze cursussen in de vrije tijd of bij een muziekvereniging op les gaan’.

‘Komend jaar willen we ons ook gaan richten op lichte muziek; lessen in popmuziek voor alle leeftijden. Denk aan drums, piano en gitaar. En we willen meer naar buiten treden. Bijvoorbeeld door uitbreiding van onze projecten in de maatschappelijke zorg zoals de muziekoptredens bij het Woonzorgcentrum Kodal in Nunspeet en Peuterspeelzaal ‘Vrij Spel’ in Elspeet’

In september starten de volgende muzieklessen in Veluvine en het Kulturhus:
Dreumes Muziek 1-2 jaar
Peuter Muziek 3-4 jaar
Muziek voor het jonge kind 5-6 jaar
Algemene Muzikale Vorming 6-8 jaar
Kinderorkesten 8-12 jaar
In Veluvine start Gitaar voor volwassenen.

Cultuurkust
Cultuurkust gelooft in het ontdekken en ontwikkelen van talent in alle leeftijden en alle lagen van de samenleving. Daarom bieden zij voor iedereen in de gemeenten Harderwijk, Nunspeet, Ermelo en Putten cursussen en workshops in alle kunstdisciplines. Daarnaast hebben ze een actieve afdeling voor het basisonderwijs, bieden ze workshops aan bedrijven en de maatschappelijke zorg en organiseren ze open podia en festivals.

Voor vragen of ideeën m.b.t. muzieklessen in Nunspeet of Elspeet:
Wibrand van Norel, muziek@cultuurkust.nl, Cultuurkust

Voor meer informatie: 
www.cultuurkust.nl 


Ga terug naar overzicht