Ga terug naar overzicht

Dansen met de vijand

Categorie: Muziek
Datum: 12 APR 2018Zaal: Rabozaal
Tijdstip: 20:15Prijs: € 25,00

‘Dansen met de vijand’ werd in april 2016 bedolven onder jubelende recensies van zowel vakpers als publiek. “Een verrassend klein juweel”; “Indrukwekkend docudrama”; “Een echte aanrader”. Vandaar dat de voorstelling dit seizoen in reprise gaat. 

‘Dansen met de Vijand’ vertelt het waargebeurde verhaal van Roosje Glaser. In zijn zoektocht naar een verborgen familiegeschiedenis stuit Paul Glaser op het onvoorstelbare verhaal van zijn Tante Roosje, een Joodse danslerares van wie de echtgenoot in de Tweede Wereldoorlog sympathiseert met de NSB. Ondanks alles probeert Tante Roosje door te gaan met haar leven, haar werk en haar idealen. Dat leidt soms tot duivelse dilemma’s en bijna onmenselijke keuzes. Dit bizarre maar waargebeurde verhaal confronteert haar neef met dat ‘goed’ en ‘fout’ niet altijd zo simpel aan te wijzen zijn. En dat uiteindelijk iedereen verantwoordelijk is voor zijn eigen daden. 

Het verhaal van Roosje is juist in deze tijd weer pijnlijk actueel. Meer dan zeventig jaar na de Tweede Wereldoorlog zwelt het antisemitisme weer aan. ‘Dansen met de vijand’ is een muziektheaterproductie met liedjes die zijn geschreven door Roosje Glaser zelf terwijl ze in de kampen was en hits uit de jaren dertig. En met nieuwe nog nooit vertoonde originele film- en fotobeelden uit het Polygoonjournaal en privé-archieven.

www.jankedekkerproducties.nl

“Indrukwekkend docudrama. Janke Dekker Producties blijkt een fijne neus te hebben voor intrigerende onderwerpen.”-De Volkskrant ****


“Een filmische, onsentimentele voorstelling over morele dilemma’s – NRC ****

“Na het zien van Dansen met de vijand sluit je Tante Roosje voorgoed in je hart” - ***/*De Telegraaf

“Niet te missen voor wie durft na te denken. Een verrassend klein juweel.” - Noord-Hollands dagblad/Haarlems dagblad

 

‘Dansen met de vijand’ werd vier keer genomineerd voor een Musical Award (Beste Kleine Musical, Beste Script, Beste Mannelijke Hoofdrol en Aanstormend Talent)

Lees meer

Ik wil graag een tafel reserveren in het theaterrestaurant.

captcha
Ga terug naar overzicht