Ga terug naar overzicht

Ebonit Saxofoon Quartet

Randmeerconcert

Categorie: Klassiek, Muziek
Datum: 26 NOV 2017Zaal: Rabozaal
Tijdstip: 14:00Prijs: € 21,00

Het internationale Ebonit Saxofoon Kwartet (Nederlands, Duits en Pools) is een jong en sprankelend ensemble, opgeleid aan het Amsterdams Conservatorium. Het kwartet bestaat uit Simone Müller (sopraansaxofoon), Dineke Nauta (altsaxofoon), Johannes Pfeuffer (tenorsaxofoon) en Paulina Marta Kulesza (baritonsaxofoon).

De vier composities uit het programma hebben één ding gemeen: heimwee! De ervaringen van Mendelssohn, Mozart en Dvořák, ver van huis, leidden tot meesterwerken die ze opdroegen aan de plaatsen waar ze verbleven. Piazzola ontdekte in Parijs zijn eigen stijl: de geboorte van de Tango Nuovo!

Far from Home’

Felix Mendelssohn Bartholdy - De Hebriden op.26
Wolfgang Amadeus Mozart - Milanees Strijkkwartet in C KV 157
Astor Piazzolla - Suite Del Ángel
Antonín Dvořák - Amerikaans Strijkkwartet nr.12 op.96

(Alle stukken gearrangeerd door het Ebonit Saxofoon Kwartet)

www.ebonitquartet.com

Lees meer
Ga terug naar overzicht
Onze bezoekers keken ook naar:

Gelders Fanfare Orkest

Nieuwjaarsconcert

Tijdens het Nieuwjaarsconcert zal deze Gelderse topfanfare zich weer van z’n beste kant laten zien. Ook de winnaar van de Jonge Solisten-auditie krijgt de kans zich tijdens dit concert als solist aan het publiek te presenteren. Dat wordt gegarandeerd een uitverkochte zaal!

Za
13 Jan
20:15
Klassiek,
Muziek

Utrecht String Quartet

Randmeerconcert

Het Utrecht String Quartet geniet een internationale reputatie als veelzijdig en dynamisch kamermuziekensemble. De vier musici komen uit alle windstreken en hun muzikale wereld kent geen grenzen. Het USQ heeft internationale faam verworven met zijn zoektocht naar verdwenen of vergeten repertoire.

Za
17 Feb
20:00
Klassiek,
Muziek