Ga terug naar overzicht

Een goed mens (reprise)

Nationaal Theaterweekend

Categorie: Toneel
Datum: 24 JAN 2020Zaal: Rabozaal
Tijdstip: 20:15Prijs: € 10,00

Een originele tragikomedie van Flip Broekman die gespeeld wordt door acteerkanonnen Jules Croiset en Victor Reinier. Als de oude psychiater zijn praktijk sluit, krijgt hij nog een laatste bezoek van een intrigerende jongere man die wel heel veel van hem wil weten. Hoe kijkt hij terug op zijn leven, zijn de verwachtingen die hij had uitgekomen en is hij tevreden met de beslissingen die hij nam?

De twee mannen blijken - ondanks de onbevangenheid van de één en het cynisme van de ander - veel met elkaar gemeen te hebben. In een confrontatie die even pijnlijk als verhelderend is, weten ze elkaar een behoorlijke spiegel voor te houden. Tot welke conclusie leidt dit? Hadden ze sommige dingen achteraf anders aangepakt of komen ze er achter dat de keuzes die ze maakten eigenlijk precies de juiste waren?

Een goed mens werd vorig jaar enorm goed ontvangen door de pers. Jules Croiset werd door het Dagblad van het Noorden ‘indrukwekkend mooi’ genoemd en NRC noemde hem ‘formidabel’. Telegraaf (****) roemde het stuk als ‘intrigerend en humoristisch’ en het Noordhollands Dagblad noemde het zelfs ‘een feest om naar te kijken’. 

Veluvine doet voor het eerst mee aan het Nationaal Theaterweekend! Het Nationaal Theaterweekend is in het leven geroepen om iedereen de mogelijkheid te bieden om kennis te maken met het theater. Entree is daarom slechts € 10,00 - geen drankje inbegrepen.

Vrijdag 24 januari 19.30 uur: Inleiding Een Goed Mens
Voorafgaand aan de voorstelling is een gratis inleiding. Deze wordt gegeven door Marleen Vriezen die sinds anderhalf jaar als publicist verbonden is aan Hummelinck Stuurman Theaterproducties. Tijdens de inleiding behandelt zij de onstuimige ontstaansgeschiedenis van Een Goed Mens en de inspiratiebronnen van Flip Broekman. Daarnaast gaat de inleiding in op het repetitieproces en de visie van de acteurs en regisseur op het stuk.

Aanmelden kan via receptie@veluvinenunspeet.nl of bel naar 0341-442000 want vol = vol.

Lees meer

Ik wil graag een tafel reserveren in het theaterrestaurant.

captcha
Ga terug naar overzicht