Ga terug naar overzicht

Erik van Muiswinkel genomineerd voor Poelifinario

De Poelifinario is een prestigieuze cabaretprijs die het goed doet op de CV van elke Nederlandse cabaretier en wordt sinds 2003 jaarlijks uitgereikt door de Vereniging van Schouwburg- en Concertgebouwdirecties (VSCD). Een vakjury bepaalt welke theatermaker het meest indrukwekkende programma van het seizoen heeft gemaakt.

De naam van de prijs verwijst overigens naar de tropische vogelsoort ‘poelifinario’, die Toon Hermans ooit bedacht. Erik van Muiswinkel die op donderdag 8 januari 2015 in Veluvine te zien is, is één van de genomineerden. Dit is wat de jury en pers over zijn voorstelling te zeggen hebben:

Erik van Muiswinkel – ‘Schettino!’

De jury:
“Engagement en ironie hebben bij Erik van Muiswinkel een gelukkig huwelijk gesloten. Deze cabaretier is geen doemdenker, er schuilt een optimist in hem, al toont die zich wel het liefst van zijn spottende kant. Met ‘Schettino!’ laat Van Muiswinkel zien dat hij zich heeft ontwikkeld tot een van de beste conferenciers van ons land.”

De pers:
“Ondersteund door een swingende band zet hij al zijn talenten in; die van charmante verhalenverteller, imitator, grappenmaker en liedjeszanger.” – De Telegraaf

Genoeg redenen om deze voorstelling zeker te gaan zien! Klik hier voor meer informatie over de voorstelling van Erik van Muiswinkel in Veluvine.

 


Ga terug naar overzicht