Ga terug naar overzicht

Expositie Grey Beauty van Ellen Kolff

“Na je 40e moet je echt je haar kort knippen”, “Grijs haar maakt oud en lelijk” en “Mannen met lang haar zijn hippies”. Zijn deze vooroordelen nog steeds actueel in Nederland? Met de serie Grey Beauty laat fotografe Ellen Kolff zien dat lang haar niets met leeftijd te maken heeft en dat grijs haar niet oud en suffig is. Ze heeft 26 karakteristieke portretten gemaakt van prachtige mannen en vrouwen tussen de 51 en 96 jaar. Met hard licht wordt het accent op het grijze haar gelegd. Ook benadrukt het licht de gezichtsuitdrukkingen en de huidstructuren (ja… ook de mooie rimpels!). Op deze manier vertelt ze het verhaal over de bewogen levens van de personen.

Als kind was Ellen Kolff al gewend aan foto’s maken, omdat haar vader vaak met een camera bezig was. Zelf maakte ze alleen foto’s op vakantie en koos ze voor werken in de gezondheidszorg. Maar het fotograferen zit toch in het bloed en inmiddels combineert ze de gezondheidszorg met de camera. Een mooie combinatie waarin mensen altijd centraal staan.

Grey Beauty, een serie die duidelijk maakt dat we toe zijn aan nieuwe meningen over ons uiterlijk, is gratis te zien tijdens de openingstijden van Veluvine van 28 januari t/m 23 maart. Wil je meer zien van Ellen Kolff, bezoek dan haar website.


Ga terug naar overzicht