Ga terug naar overzicht

Gedichtendag

Poëzieweek 2019

Categorie: Literair, Overig
Datum: 31 JAN 2019Zaal: Nestlézaal
Tijdstip: 20:00Prijs: 12.50, biebpas 10,00, <18 jr 7.50, incl. drankje

In het kader van de landelijke poëzieweek organiseert Stichting Muurgedichten Nunspeet, i.s.m. Bibliotheek Noordwest Veluwe en Boekhandel Osinga, een verrassende avond met gedichten.

Gedichtendag 2019 met Ellen Deckwitz

De dichter, columnist en theatermaker Ellen Deckwitz verzorgt op donderdagavond 31 januari 2019 in Veluvine het programma in het kader van de landelijke Gedichtendag, de start van de Poëzieweek. Het thema van de landelijke Poëzieweek 2019 is Vrijheid.

Ellen Deckwitz (1982) treedt regelmatig op als dichter in zowel binnen- als buitenland: van Portugal tot Oman, van Schotland tot Mongolië. Ook op Lowlands, de Nacht van de Poëzie en bij De Wereld Draait Door is ze regelmatig te zien en te horen. Daarnaast is ze columnist voor NRC Next en De Morgen.

Van haar hand verschenen meerdere bundels en de bestseller Olijven moet je leren lezen, een eerste hulp bij het snappen van poëzie. In 2012 won ze met de bundel De steen vreest mij de C. Buddingh-prijs, de prijs voor het beste Nederlandstalige poëziedebuut. De jury schreef hierover:
“Deckwitz houdt van begin tot eind haar taal in de hand. Elk gebruikt beeld is een toevoeging. Beelden worden herhaald, waardoor ze een grotere eenheid bewerkstelligen. We zien de zoektocht van een puber naar een eigen identiteit ontsporen met een taalbeheersing die zelf tot in het laatste detail, tot in de licht kantelende typografie toe, ons als lezer op de rails houdt en ons aan het einde beloont met de nodige morele vragen.”

Ook behaalde ze het Nederlands Kampioenschap Poetry Slam. Bij Poetry Slam gaan dichters duels tegen elkaar aan met woorden. Het publiek en de jury wijzen vervolgens samen een winnaar aan.

Ellen Deckwitz is aan de Rijksuniversiteit Groningen afgestudeerd als Research Master in de Literatuur- en Cultuurwetenschap.

Lees meer

Maak uw avondje uit compleet!

Kom voorafgaand een hapje eten in ons Theaterrestaurant De Fabriek, we serveren al een 3 gangen theaterdiner voor slechts € 24,95 p.p. Of boek ons borrelarrangement a € 3,95 p.p. We serveren in de pauze (of na de voorstelling) een borrelplank met heerlijk hapjes en zetten uw gewenste (pauze)drankje erbij klaar. U kunt het borrelarrangement direct meeboeken tijdens het bestellen van uw kaarten. Het theaterdiner kunt u ook direct meeboeken of reserveren via onderstaande button.Meer info

Reserveren

Ik wil graag een tafel reserveren in het theaterrestaurant.

captcha
Ga terug naar overzicht