Ga terug naar overzicht

Gedichtendag 2018

Tjitske Jansen

Categorie: Literair, Overig
Datum: 25 JAN 2018Zaal: Nestlézaal
Tijdstip: 20:15Prijs: € 12,50, inclusief drankje

Gedichtendag 2018 met Tjitske Jansen

De schrijfster en dichteres Tjitske Jansen verzorgt op donderdagavond 25 januari 2018 in Veluvine het programma in het kader van de landelijke Gedichtendag, de start van de Poëzieweek.

Tjitske Jansen (1971, Barneveld) studeerde in 1996 af aan ArtEZ, de academie voor theater in Arnhem. Ze  schreef drie bundels waarin ze poëzie, proza en theater combineert. Voor haar tweede bundel ‘Koerikoeloem’ ontving ze de Anna Bijns Prijs. Haar eerste prozawerk ‘Voor Altijd Voor het Laatst’ werd in 2015 genomineerd voor de Bronzen Uil.

Ze treedt regelmatig op voor kinderen, jongeren en volwassenen. Het liefst bezoekt ze middelbare scholen. Het voorlezen van poëzie ziet ze als een vorm van theater: een uniek punt in de tijd waarop een aantal mensen in een bepaalde ruimte bij elkaar is gekomen met het verlangen ter plekke iets te laten gebeuren.

De Volkskrant schreef over een van haar optredens: “Ze imponeerde met een voordracht die zo helder, aards en licht van toon was dat het onmogelijk was in gedachten af te dwalen.”

Over haar poëzie schreef Marja Pruis: “Het is poëzie die er inhakt als een bijl, en die riskant is zoals maar weinig poëzie dat durft te zijn.”

Bijvoorbeeld uit de bundel ‘Het moest maar eens gaan sneeuwen’:

De stad is nog stil.

Tegen elkaar en een muur

slapen twee fietsen.

 

In het kader van de landelijke poëzieweek organiseert Stichting Muurgedichten Nunspeet, i.s.m. Bibliotheek Noordwest-Veluwe en Boekhandel Osinga, een verrassende avond met gedichten en muziek.

 

Lees meer

Literaire Dagschotel

Theaterrestaurant De Fabriek biedt voorafgaande aan het programma een speciale Literaire Dagschotel aan. Laat u verrassen en geniet... Wij raden u aan een tafel te reserveren via de button of 0341 - 442000. Bekijk hier de Literaire dagschotel.

Reserveren

Ik wil graag een tafel reserveren in het theaterrestaurant.

captcha
Ga terug naar overzicht