Ga terug naar overzicht

Gedichtenweek in Veluvine

Naast Gedichtendag nu ook filmavond over poëzie

In het kader van de Nationale Poëzieweek 2017 krijgt Nunspeet zijn eigen Gedichtenweek. Deze bestaat uit de jaarlijkse Gedichtendag op donderdag 26 januari in Veluvine, die dit jaar voor de tiende keer wordt georganiseerd en extra feestelijk is geprogrammeerd. Muziek en poëzie worden samen gebracht door het muzikale duo Sub Rosa. Nieuw dit jaar is dat er een filmvertoning plaatsvindt als afsluiter van de Gedichtenweek. Op woensdag 1 februari wordt de film Verloop van Jaren – Dichter bij Remco Campert vertoond in filmhuis Veluvine. De Gedichtendag op 26 januari start om 20.15 uur en kaarten kosten € 12,50 inclusief drankje (bibliotheekleden € 10,00). De film op 1 februari begint om 20.00 uur en kaarten hiervoor kosten € 9,00 inclusief drankje (bibliotheekleden € 7,50).

Gedichtendag donderdag 26 januari 2017
In de jaarlijkse gedichtenweek organiseert Veluvine in samenwerking met de Stichting Muurgedichten Nunspeet, Bibliotheek Noord-West Veluwe en Boekhandel Osinga, weer een verrassende avond met gedichten en muziek in de Rabozaal.

Voor de pauze is er een optreden van het muzikale duo ‘Sub Rosa’. Dit duo, bestaande uit Arjan Roos (slagwerk) en Mieke van Laren (zang), verzorgt een programma ‘Dichter bij de Natuur’. Met aansluitend Open Podium.

Documentaire over Remco Campert woensdag 1 februari 2017
De gedichtenweek wordt afgesloten met de vertoning van de documentaire ‘ Verloop van Jaren – Dichter bij Remco Campert’ in de filmzaal van Veluvine. Het is een film over weemoed, vergankelijkheid, de naderende dood en de poëzie als levenselixer.  


Ga terug naar overzicht