Ga terug naar overzicht

Geslaagde start van de NJO Muziekzomer

Andrea Vasi aan de piano, Bas Treub op viool en Valentin Vasi op gitaar vertolkten in de parkeerkelder van Veluvine voor ca 250 bezoekers Roemeense volksmuziek onder de titel 'Romanian Rhapsody'.

De NJO Muziekzomer begon op zaterdag 2 augustus in Nunspeet met een optreden van pianiste Andrea Vasi, de ‘young artist in residence’. De NJO Muziekzomer is een jaarlijks terugkerend Gelders zomerfestival. Het NJO richt zich op de ontwikkeling van jong toptalent, afkomstig uit alle delen van de wereld.

De 25-jarige Andrea Vasi heeft in juni haar mastersopleiding afgerond. In Veluvine kwam ze met het programma 'Romanian Rhapsody'. Alleen of in combinatie met de violist Bas Treub, de sopraan Ellen Valkenburg en haar vader Valentin Vasi als gitarist werd muziek van Roemeense componisten gespeeld.

Andra Vasi legde de keuze voor Roemenie uit. Haar vader komt uit Roemenie. Hij mocht tijdens het communistische bewind nooit naar het buitenland. Toen hij wel een keer naar Joegoslavië mocht, keerde hij niet meer terug, kwam in Nederland, speelde in een café in Arnhem en zag daar een meisje die een feestje vierde. Ze waren op slag verliefd, trouwden en kregen twee kinderen.
Bas Treub is een studiegenoot uit Den Haag, die tijdens het optreden zijn Haagse jasje verwisselde voor een kleurrijk Roemeens vest.

De parkeerkelder werd voor het eerst gebruikt als muzieklocatie.

Andrea Vasi is op woensdag 13 augustus om 20.15 uur opnieuw in Veluvine met het programma Je te Vieux (piano, viool en sopraan). Deze en komende week staan er nog verschillende voorstellingen van de NJO Muziekzomer in Veluvine geprogrammeerd. Op onze website vindt u het complete programma.

 


Ga terug naar overzicht