Ga terug naar overzicht

Irma Joubert

Boekpresentatie

Categorie: Literair
Datum: 13 OKT 2017Zaal: Rabozaal
Tijdstip: 20:15Prijs: gratis toegang

De boekpresentie is gratis toegankelijk en heeft een vrije inloop. U hoeft geen tickets te reserveren.

In oktober verschijnt bij Uitgeverij Mozaïek een unieke roman: Het meisje uit het verscholen dorp, van de geliefde Zuid-Afrikaanse auteur Irma Joubert. Jouberts Nederlandse debuut, Het meisje uit de trein, werd een bestseller; sindsdien is er een grote groep liefhebbers van haar populair-historische romans.

Uniek aan deze nieuwste roman is dat Joubert er een deel van de Nederlandse verzetsgeschiedenis in verwerkt heeft, op basis van gedegen research. Ze beschrijft hoe het was om tijdens WOII te leven in de onderduikplek ‘Het Verscholen Dorp’, en ook de Slag bij Arnhem speelt een belangrijke rol. Zoals haar lezers van haar gewend zijn, brengt Joubert dit tot leven in onvergetelijke personages, en is er een prachtige link met Zuid-Afrika.

Irma Joubert komt in oktober naar Nederland om haar roman te promoten. In een uitgebreide tournee bezoekt ze zo’n 20 boekhandels in Nederland en Duitsland (waar Joubert ook een grote populariteit geniet). De officiële presentatie van Het meisje uit het verscholen dorp zal plaatsvinden op vrijdag 13 oktober in Nunspeet, de plaats die een belangrijke rol speelt in de roman.

‘Opnieuw een uitstekende roman en een ontroerend verhaal. 1943, een jong meisje (Mentje) dat onderduikt in “Het Verscholen Dorp” in de bossen bij Nunspeet en op het laatste moment weet te ontsnappen aan de Duitsers. Historisch uitstekend onderbouwd. Dit moet je gelezen hebben!’

boekverkoper Maud Osinga van boekhandel Osinga in Nunspeet

Ik had nog nooit van deze Zuid-Afrikaanse auteur gehoord maar opeens zie ik haar boeken overal. En dit tweede deel van een trilogie valt absoluut niet tegen. Mooie vervlechting van feiten en fictie – een aspect van de Tweede Wereldoorlog dat ik nog niet kende, met een fijne romantische verhaallijn. Nu eerst maar eens deel 1 lezen.’ - Libelle

Alle informatie over de tournee is te vinden op www.irmajoubert.com.

Deze avond wordt u aangeboden door Uitgeverij Mozaiek, Boekhandel Osinga en Bibliotheek Noordwest Veluwe.

De boekpresentie is gratis toegankelijk en heeft een vrije inloop. U hoeft geen tickets te reserveren.

 

Lees meer
Ga terug naar overzicht