Ga terug naar overzicht

Irma Joubert

Boekpresentatie

Categorie: Literair
Datum: 13 OKT 2017Zaal: Rabozaal
Tijdstip: 20:15Prijs: gratis toegang

In oktober verschijnt bij Uitgeverij Mozaïek een unieke roman: Het meisje uit het verscholen dorp, van de geliefde Zuid-Afrikaanse auteur Irma Joubert. Jouberts Nederlandse debuut, Het meisje uit de trein, werd een bestseller; sindsdien is er een grote groep liefhebbers van haar populair-historische romans.

Uniek aan deze nieuwste roman is dat Joubert er een deel van de Nederlandse verzetsgeschiedenis in verwerkt heeft, op basis van gedegen research. Ze beschrijft hoe het was om tijdens WOII te leven in de onderduikplek ‘Het Verscholen Dorp’, en ook de Slag bij Arnhem speelt een belangrijke rol. Zoals haar lezers van haar gewend zijn, brengt Joubert dit tot leven in onvergetelijke personages, en is er een prachtige link met Zuid-Afrika.

Irma Joubert komt in oktober naar Nederland om haar roman te promoten. In een uitgebreide tournee bezoekt ze zo’n 20 boekhandels in Nederland en Duitsland (waar Joubert ook een grote populariteit geniet). De officiële presentatie van Het meisje uit het verscholen dorp zal plaatsvinden op vrijdag 13 oktober in Nunspeet, de plaats die een belangrijke rol speelt in de roman.

‘Opnieuw een uitstekende roman en een ontroerend verhaal. 1943, een jong meisje (Mentje) dat onderduikt in “Het Verscholen Dorp” in de bossen bij Nunspeet en op het laatste moment weet te ontsnappen aan de Duitsers. Historisch uitstekend onderbouwd. Dit moet je gelezen hebben!’

boekverkoper Maud Osinga van boekhandel Osinga in Nunspeet

Ik had nog nooit van deze Zuid-Afrikaanse auteur gehoord maar opeens zie ik haar boeken overal. En dit tweede deel van een trilogie valt absoluut niet tegen. Mooie vervlechting van feiten en fictie – een aspect van de Tweede Wereldoorlog dat ik nog niet kende, met een fijne romantische verhaallijn. Nu eerst maar eens deel 1 lezen.’ - Libelle

Alle informatie over de tournee is te vinden op www.irmajoubert.com.

Deze avond wordt u aangeboden door Uitgeverij Mozaiek, Boekhandel Osinga en Bibliotheek Noordwest Veluwe

 

Lees meer

Theaterrestaurant de Fabriek

Op alle theateravonden kunt u voorafgaand aan de voorstelling een hapje eten in ons speciale theaterrestaurant De Fabriek.
Of kom genieten van ons borrelarrangement: in de pauze, of wanneer er geen pauze is nadien, meteen aanschuiven aan uw eigen tafel met hapjes bij uw (pauze)drankje. Laat u verrassen en geniet…
Wij raden u aan een tafel te reserveren via de button of 088-850 77 66. 
Klik hier voor meer info & menu.

Reserveren

Ik wil graag een tafel reserveren in het theaterrestaurant.

Ik reserveer voor *
captcha
Ga terug naar overzicht
Onze bezoekers keken ook naar:

Debby Petter

In mijn hoofd

Debby Petter speelt een vrouw die vertelt over haar man. Hij liegt. Zij wil dat hij hulp zoekt. Maar doet hij dat? Kwetsbaar en onzeker vertelt zij haar verhaal. Van begin tot eind sleept ze je mee in een andere wereld. Precies zoals theater bedoeld is.

Do
11 Jan
20:15
Toneel

Eric Corton

Ma, naar het boek van Hugo Borst

Ma stond altijd klaar voor haar zoon. Nu draait 'meneer Alzheimer' de rollen om. Maar hoe zorgt een zoon voor zijn moeder? 'Ma' is gebaseerd op het boek dat Hugo Borst schreef over de aftakelende geest van zijn moeder en haar onvermijdelijke verhuizing naar een verpleeghuis.

Za
10 Feb
20:15
Toneel

Ronald Giphart

Literaire avond

Ronald Giphart is de alleskunner onder de Nederlandse schrijvers. Hij behoort tot de top van de Nederlandse literatuur, maar is ook een echt podiumdier. Ronald vertelt soepel en losjes en zit nooit om een grap verlegen. Sommige schrijvers kunnen alles!

Do
15 Mrt
20:15
Literair