Ga terug naar overzicht

Jazzorchestra of the Concertgebouw & Fay Claassen

Dutch Songbook

Categorie: Muziek
Datum: 29 SEP 2018Zaal: Rabozaal
Tijdstip: 20:15Prijs: € 32,00 incl. drankje

Het 17-koppige Jazzorchestra of the Concertgebouw onder leiding van Dennis Mackrel is één van de beste en meeste swingende bigbands van Europa. Met een ritmesectie van wereldklasse, fantastische blazers en dito solisten die tot de top van de Nederlandse jazzscene behoren. Het Jazzorchestra treedt jaarlijks wereldwijd op met topartiesten van nationale en internationale faam.
Samen met Nederlands beste jazz-zangeres Fay Claassen spelen ze een baanbrekend concert met de fijnste songs uit de Nederlandse liedkunst, van onder anderen Herman van Veen, Doe Maar en Ramses Shaffy.

Dutch Songbook is een muzikale ode aan het Nederlandse lied, door de beste big-bigband van Europa, in samenwerking met de meest vooraanstaande jazz-zangeres van haar generatie: Fay Claassen!

Over Fay Claassen:
Ze won een Edison en kreeg een gouden plaat: Fay Claassen behoort tot de Europese top. Ze wordt geroemd om haar lyrische improvisaties en ontroerende interpretaties. Voor het door haar bedachte programma ‘Dutch Songbook’ maakte zij haar keuze uit het Nederlandstalige liedrepertoire. In dit theaterconcert laat zij horen hoe er nieuwe muziek ontstaat als zij haar stempel op bekende Nederlandse liederen drukt.

Over het Jazzorchestra of the Concertgebouw:
Het Jazzochestra of the Concertgebouw vormt de ruggengraat van de Jazzprogrammering van het Concertgebouw, dat als enige concertzaal ter wereld naast een klassiek orkest ook een Jazzensemble huisvest. Het Jazzorchestra werkt regelmatig samen met gastsolisten van wereldklasse, waaronder Chick Corea, Oleta Adams en Georgie Fame. De Amerikaan Dennis Mackrel is sinds 2016 chef-dirigent van het Jazz Orchestra.

Lees meer

Maak uw avondje uit compleet!

Kom voorafgaand een hapje eten in ons Theaterrestaurant De Fabriek, we serveren al een 3 gangen theaterdiner voor slechts € 23,95 p.p. Of boek ons borrelarrangement a € 3,75 p.p. We serveren in de pauze (of na de voorstelling) een borrelplank met heerlijk hapjes en zetten uw gewenste (pauze)drankje erbij klaar. U kunt het borrelarrangement direct meeboeken tijdens het bestellen van uw kaarten. Het theaterdiner kunt u ook direct meeboeken of reserveren via onderstaande button. <Meer info

Reserveren

Ik wil graag een tafel reserveren in het theaterrestaurant.

captcha
Ga terug naar overzicht