Ga terug naar overzicht

Een Kersentuin

Eclectisch revue-requiem

Categorie: Klassiek, Muziek
Datum: 16 AUG 2018Zaal: Rabozaal
Tijdstip: 20:15Prijs: € 12,50, t/m 30 jaar € 7,50

Nooit werd het menselijke onvermogen om met vergankelijkheid om te gaan beter beschreven dan in Tsjechovs klassieker De Kersentuin. In een vrije bewerking van het stuk neemt regisseur Mart van Berckel u mee naar 30 jaar verder in de tijd, wanneer de bejaarde Ljubov Ranevskaja (een rol van de gevierde actrice Juul Vrijdag, bekend van theater en televisie) terugkijkt op haar leven. Niet alleen heeft ze al haar materiële zaken verloren, ook op haar herinneringen verliest ze langzaam grip. Ze staat op het punt om nu ook haar leven te verliezen. Jonge musici, zangers en acteurs brengen haar mooiste én pijnlijkste herinneringen op toneel: hoe ze haar zoon verloor, naar Parijs vertrok, haar kersentuin moest verkopen – maar ook de tuinfeesten met te veel wodka, de slaapliedjes van haar moeder en het recept voor kersenjam.

In een eclectische muziektheatervoorstelling wordt de sterfscène van Ljubov Ranevskaja uitgesponnen tot een revue-requiem, waarin de hoogte- en dieptepunten uit haar leven in een spektakelshow aan haar voorbij flitsen. Een schrijnende, tragikomische en feestelijke avond over vergankelijkheid, melancholie en onthechting.

Programma:
Van Tsjaikovski en Rachmaninov tot volksmuziek, revuenummers en fanfare.

Mart van Berckel - regie
Juul Vrijdag, overige spelers en musici van Kameroperahuis en NJO - spel
Tijn Wybenga - muzikale leiding
Merit Vessies - regieassistent
Florian Hellwig - dramaturgie
Vera Selhorst - decor
Eleftheria Lavdaki - kostuums

‘Dit concert wordt mogelijk gemaakt door het Van den Broek Lohman Fonds’

www.njo.nl en www.muziekzomer.nl 

Lees meer

Maak uw avondje uit compleet!

Kom voorafgaand een hapje eten in ons Theaterrestaurant De Fabriek, we serveren al een 3 gangen theaterdiner voor slechts € 23,95 p.p. Of boek ons borrelarrangement a € 3,75 p.p. We serveren in de pauze (of na de voorstelling) een borrelplank met heerlijk hapjes en zetten uw gewenste (pauze)drankje erbij klaar. U kunt het borrelarrangement direct meeboeken tijdens het bestellen van uw kaarten. Het theaterdiner kunt u ook direct meeboeken of reserveren via onderstaande button. < Meer info

 

Reserveren

Ik wil graag een tafel reserveren in het theaterrestaurant.

captcha
Ga terug naar overzicht