Ga terug naar overzicht

Kinderboekenweek in de bibliotheek

Voel je voor altijd jong

Van woensdag 5 oktober t/m zondag 16 oktober draait alles om lieve, gekke, chagrijnige, wilde, ondeugende, grappige, wijze, stokoude of juist superenergieke opa’s en oma’s! De ‘vaders en de moeders op het schoolplein’ zijn lang niet altijd meer de ouders van de kinderen. Steeds vaker komt het voor dat grootouders de rol van ouders een aantal dagen per week op zich nemen. Voor het lezen en voorlezen geldt dat net zo. Bovendien worden veel kinderboeken niet door de ouders, maar door de grootouders gekocht. Hoog tijd om die opa’s en oma’s eens centraal te stellen tijdens de Kinderboekenweek met als motto 'Voor altijd jong!'.

In de vestigingen van Bibliotheek Noordwest Veluwe zijn met verschillende partners diverse activiteiten georganiseerd om de opa’s en oma’s en de kinderen mee te nemen in elkaars wereld.

Opa en Omadag
Met de Opa en Omadag sluiten we op 15 oktober de Kinderboekenweek af. In Bibliotheek Nunspeet (locatie Veluvine) zijn op die dag allerlei activiteiten met je opa en/of oma te doen.

Verder organiseren we ook nog:
Kleurplaatwedstrijd – alle vestigingen – inleveren voor 17 oktober
Taartbakwedstrijd – alle vestigingen – inleveren op 15 oktober
Prentenboekjesfestival – Bibliotheek Nunspeet – 15 oktober

Op onze website kun je nog veel meer lezen over de Kinderboekenweek. Ook hebben we daarop een activiteitenaanbod voor basisscholen staan.


Ga terug naar overzicht