Ga terug naar overzicht

Krigen

Friday Movie Night

Categorie: Film
Datum: 04 MEI 2018Zaal: Nestlèzaal
Tijdstip: 20:00Prijs: € 9,00

De Deense commandant Claus Michael Pedersen en zijn mannen vechten om te overleven, proberen een verschil te maken en zichzelf te overtuigen dat het allemaal de moeite waard is. In Denemarken probeert Maria, de vrouw van Claus, zichzelf te redden met haar drie kinderen die hun vader missen. Wanneer Claus in een gevecht met de Taliban plots geïsoleerd raakt samen met een zwaargewonde soldaat maakt hij de beslissing om het gebied te laten bombarderen zodat de reddingshelikopter sneller ter plaatse kan zijn. De missie slaagt en de jonge soldaat overleeft het. Wanneer in de ruïnes van de gebombardeerde gebouwen de lichamen worden gevonden van 11 Afghaanse vrouwen en kinderen wordt Michael echter beschuldigd van een oorlogsmisdaad. Plots bevindt hij zich in een rechtszaak en een strijd om te overleven en zijn familie te behouden.

Met: Tuva Novotny, Pilou Asbæk, Dar Salim
Regie: Tobias Lindholm 
Genre: Oorlog, Drama
Leeftijd: 16+
DK - 2015 - 115 min

Lees meer
Ga terug naar overzicht
Onze bezoekers keken ook naar:

Just like our parents

Filmhuis

Rosa is een kind van idealistische ouders en zelf ouder van twee meisjes. Ze zit gevangen tussen de verwachtingen van deze twee generaties. Als haar moeder een schokkende onthulling doet, herpakt ze de regie over haar eigen leven

Vr
30 Mrt
20:00
Film

Jörgen Raymann

Zo kan het ook 2.0

Raymann heeft Abraham gezien en gooit het roer om. Geen verkleedpartijen en melige liedjes, maar volwassen humor met een boodschap. Hij relativeert zichzelf meer dan ooit tevoren en daagt u uit hetzelfde te doen. Vroeger was het niet beter, maar de toekomst zou wel slechter kunnen zijn.

Vr
11 Mei
20:15
Cabaret