Ga terug naar overzicht

Lezing door Zuid-Afrikaanse schrijfster Irma Joubert

De bekende Zuid-Afrikaanse schrijfster Irma Joubert komt naar Nederland en geeft op 17 september 2014 een lezing in Veluvine Nunspeet. Irma Joubert komt vertellen over haar romans, waarvan Tolbos (2014) een trilogie afsluit na Het meisje uit de trein en Het spoor van de liefde.

De lezing door Irma Joubert wordt georganiseerd door Boekhandel Osinga in samenwerking met Bibliotheek Noordwest Veluwe. Irma Joubert ziet er naar uit haar Nederlandse lezers weer te ontmoeten!

Irma Joubert (Pretoria, 1947) debuteerde in 2006 met de boeken Verbode drif en Ver wink die Suiderkruis. Inmiddels is ze bestsellerauteur zowel in Zuid-Afrika als in Nederland. In twee jaar tijd werden zo’n 40.000 exemplaren van haar Nederlandse boeken verkocht. Zes boeken verschenen in Nederlandse vertaling: de trilogie Het meisje uit de trein, Het spoor van de liefde, Tolbos en de trilogie Kind van de rivier, Pontenilo, Kronkelpad.


Irma Joubert groeide op in een afgelegen gebied in Zuid-Afrika op een boerderij. Na een studie aan de Universiteit van Pretoria was zij jarenlang docent geschiedenis op een middelbare school.
Joubert schrijft graag over verhoudingen. Tussen geliefden, binnen een gezin en ook tussen de mensen in een dorp. Daarbij schuwt ze de emotie niet.

Met haar achtergrond als geschiedkundige verwerkt Joubert ook veel historische feiten in haar romans, die daardoor tegelijk informatief en onderhoudend zijn. Haar verhalen spelen tegen de achtergrond van dramatische periodes uit de Zuid-Afrikaanse geschiedenis. Voor haar nieuwe roman, die zich afspeelt in Nederland en Zuid-Afrika tijdens de Tweede Wereldoorlog, zal Irma Joubert research doen in de periode van haar promotietour door Nederland. Tevens doet ze mee met een aantal evenementen in het kader van de Week van de Afrikaanse roman.

Praktische informatie
Kaarten voor de lezing van Irma Joubert zijn verkrijgbaar bij de kassa van Veluvine, via www.veluvinenunspeet.nl of bij Boekhandel Osinga in Nunspeet. De toegangsprijzen: €7,50. Bibliotheekleden betalen €5,50 (Voordeelmetjebiebpas.nl). Aanvang 20.15 uur. In de pauze mogelijkheid tot signeren van boeken aan de tafel van Boekhandel Osinga.

Ga terug naar overzicht