Ga terug naar overzicht

Mediawijsheid 16-23 nov

Week van de Mediawijsheid in de Bibliotheek

Van 16 tot en met 23 november 2018 vindt de Week van de Mediawijsheid plaats. Het thema dit jaar: ‘Heb jij het onder de duim?’. Tijdens de Week van Mediawijsheid worden docenten, professionals, ouders, kinderen en jongeren opgeroepen om zowel thuis als in de klas samen in gesprek te gaan over ons online gedrag en mediawijze vaardigheden. Zodat we elkaars leefwerelden beter leren begrijpen en de volgende stap kunnen zetten richting een generatie die klaar is voor een mediawijze toekomst. Bibliotheek Noordwest Veluwe organiseert in deze week diverse activiteiten die aansluiten op het thema. Hieronder een overzicht.

Kleurwedstrijd
(1 november t/m 16 november, alle vestigingen) Speciaal voor de Week van de Mediawijsheid organiseert Bibliotheek Noordwest Veluwe een kleurwedstrijd voor kleuters. Haal hem op in de bieb of download hem via de website, maak wat moois van de kleurplaat en lever hem in bij de bieb vóór 16 november. Wie weet win jij één van de vier Toverboekjes!

Fortnite toernooi
(16 november van 18.30 tot 21.30, Bibliotheek Harderwijk) De Bibliotheek Noordwest Veluwe organiseert een Fortnite toernooi. Niets is spannender dan een Fortnite competitie. Het spel is razend populair en wordt gespeeld door iedereen! Alleen spelen is leuk, maar in een toernooivorm tegen je vrienden is nog leuker! Het toernooi vindt plaats op vrijdagavond 16 november in Bibliotheek Harderwijk. Doe je mee? Aanmelden kan via onze website. (Leeftijd 12+, kosten € 5,- per deelnemer)

Boekentips van onze medewerkers met QR-code
(16 november t/m 23 november 2018, alle vestigingen) Op zoek naar een goed boek? Tijdens deze week vind je in al onze vestigingen de aanraders van onze eigen medewerkers. Wil je het boek direct reserveren? Dat is dan heel gemakkelijk: scan de QR-code bij de Boekentip en reserveer direct!

Greenscreen Sinterklaas
(zaterdag 17 november van 13.30 tot 15.00 uur, Bibliotheek Harderwijk) Kom naar de Bibliotheek van Harderwijk en laat een gratis foto maken met een leuke sinterklaasachtergrond!

Bel of app je digi-vraag
(19 november 2018 t/m 23 november 2018) Heb je een digitale vraag waar je graag eens over wil sparren? Iets waar je zelf niet uit komt? Of het nu gaat om het doen van je bankzaken, het zoeken of delen van informatie of het regelen van je privacy instellingen: het wordt steeds belangrijker om een bepaalde mate van mediawijsheid in de vingers te hebben. Bel of app uw vragen naar 06-455 277 63 en ontvang gratis advies. Is er een vraag die wat meer tijd nodig heeft? Op vrijdag 23 november kunt u hiermee tussen 9.00 en 11.00 uur in de Bibliotheek Nunspeet terecht.

Voorlezen en Emoji Maskers knutselen
(21 november, van 14.00 tot 15.00 uur, Bibliotheek Putten en Harderwijk) Tijdens deze voorlees- en knutselmiddag wordt er voorgelezen uit 'Hello Ruby', een spannend en avontuurlijk verhaal dat jonge kinderen digitale vaardigheden bijbrengt en creatieve oplossingen leert zoeken. Ook kun je aan de slag met een Emoji Masker knutselen, een project zonder beeldscherm!


Ga terug naar overzicht