Ga terug naar overzicht

Moonlight

Friday Movie Night

Categorie: Film
Datum: 06 OKT 2017Zaal: Nestlézaal
Tijdstip: 20:00Prijs: € 9,00

Oscar voor Beste Film, Beste Acteur in een Bijrol en Beste Adapted Screenplay!

Amerikaanse indie-sensatie toont het leven van een zwarte Amerikaanse man, van arm zoontje van een alleenstaande verslaafde moeder tot stoere volwassene met voortdurende twijfels. Deze poëtische vertelling over de verkenning van identiteit, seksualiteit en verbondenheid is baanbrekend in zijn tedere verbeelding van zwarte mannelijkheid.

Moonlight is een zowel hartverscheurend als hartverwarmend verhaal over het opgroeien van een zwarte jongen tot volwassen man in een omgeving waar het gevaar overal op de loer ligt. Chiron moet al op jonge leeftijd zijn weg zien te vinden in het leven, zonder vader en met een aan drugs verslaafde moeder, terwijl hij gaandeweg zijn seksuele identiteit verkent. In een kleurrijke, warme en zinderende stijl voert deze biopic ons mee naar de in stilte geborgen gevoelens van deze eenzame outsider.

Gebaseerd op Tarell Alvin McCraney’s theaterstuk ‘In Moonlight Black Boys Look Blue’ en op zijn eigen ervaringen, schetst Barry Jenkins een poëtische vertelling met diepgaand begrip van de pijn en uitdagingen die het opgroeien in een arme zwarte wijk in Miami met zich meebrengt. Deze tweede film van Jenkins, die met Medicine for Melancholy al zijn filmische visie en unieke stem in het filmlandschap bewees, is baanbrekend in zijn tedere verbeelding van zwarte mannelijkheid.

“Moonlight is breekbaar en uitmuntend meesterwerk.” - De Volkskrant
“Hoe uitzichtloos de ellende ook lijkt – er zijn altijd momenten van tederheid en poëzie in de film.” - NRC

Met: Ashton Sanders (Chiron), Mahershala Ali (Juan), Naomie Harris (Paula), Janelle Monáe (Teresa), e.a.
Regie: Barry Jenkins
Genre: drama
Leeftijd: 
VS - 2016 - 111 minuten

Lees meer
Ga terug naar overzicht