Ga terug naar overzicht

Muisstil in Veluvine

In deze bizarre tijden is Veluvine Nunspeet, voor het eerst in 10 jaar, buiten zon- en feestdagen gesloten voor publiek en blijven de deuren zelfs minimaal 3 weken dicht.

Als er ergens in Nunspeet de impact van de maatregelen zichtbaar zijn, dan is het wel in ontmoetingsplaats Veluvine. In het gebouw is er altijd bedrijvigheid door een enorme diversiteit aan mensen en activiteiten. Maar nu is de bibliotheek gesloten, zijn (sport) lessen opgeschort, de biljarttafels verlaten, vergaderingen geannuleerd en alle theater- en filmvoorstellingen van Stichting Veluvine Cultuur en andere organisaties uitgesteld.

Samenkomsten zijn tot 6 april verboden en worden na deze periode heroverwogen. Voor Veluvine betekent het op dit moment eigenlijk einde seizoen met een enorme klap voor haar bedrijfsvoering. Iedereen neemt het zekere voor het onzekere en/of heeft geen tijd meer voor voorbereidingen zoals alle geplande dansuitvoeringen in juni. De telefoon staat hier al dagen roodgloeiend met enkel annuleringen en of vragen rondom verplaatsen na het najaar of zelfs al 2021.
‘We zijn groot in het faciliteren en verbinden van verenigingen, partijen en initiatieven maar nu is de agenda zo goed als leeg tot na de zomer, aldus directeur H. Leusink-Bosch. We weten nog niet hoe we dit te boven gaan komen, we hopen op steun van onze partners en bezoekers en proberen echt vooruit te kijken’.
‘Zo zijn we druk bezig alle theatervoorstellingen te verplaatsen naar juni of zelfs begin volgend seizoen.

Zo bieden wij alle artiesten en bezoekers de mogelijkheid om cultuur te blijven geven en beleven, hetzij op een later tijdstip. Gezien de uitzonderlijke situatie kunnen wij alle kaartkopers pas in een later stadium informeren over de afwikkeling. Daarbij wachten wij op een collectieve regeling die wordt uitgesproken door alle theaters in Nederland. Het is prettig dat de culturele sector in deze onzekere tijden samen op zoek gaat naar een oplossing. Daarnaast ontvangen we al veel berichten van kaartkopers die ons willen steunen, dat doet ons goed’.

Een gesloten pand wil echter niet zeggen dat er helemaal niks gebeurd. Een klein team van Veluvine is, achter de schermen, hard aan het werk met diverse onderhoudswerkzaamheden. Zodat we te zijner tijd weer vol goed moed van start kunnen. Wij hopen iedereen in de toekomst weer te mogen ontvangen in het prachtige Veluvine.

 


Ga terug naar overzicht