Ga terug naar overzicht

Nieuwe aanpak bij 10e Nieuwjaars'concert' GFO

In plaats van voor het tiende jaar op rij genieten van een uitverkocht Nieuwjaarsconcert van het Gelders Fanfare Orkest (GFO), kunt u zaterdag 9 januari via Youtube naar het GFO kijken én luisteren. De registraties van eerdere concerten, afgewisseld met mooie gesprekken, worden live uitgezonden vanuit de bijna lege Rabozaal van Veluvine.

U leest het goed, bijna leeg… want a.s zaterdag, om 20.15 uur, blikken chef-dirigent Erik van de Kolk en gastheer/moderator Bert Groothedde, samen met enkele gasten, terug op eerdere concerten waarbij jong talent traditiegetrouw de kans kreeg op te treden met het provinciale fanfare orkest uit Gelderland.

Afgelopen jaar hebben Erik en Bert diverse live-uitzendingen verzorgd, waarin componisten, dirigenten, muzikanten en beeldbepalende personen uit de HaFaBra-wereld aan het woord kwamen. De gesprekken werden afgewisseld met muziek, achtergrondinformatie en - wanneer nodig – mededelingen van het bestuur aan de leden. Normaal gesproken hebben deze livestreams een besloten karakter en zijn ze voor intern gebruik.

Als iedereen op 9 januari meekijkt naar de livestream van het Gelders Fanfare Orkest wordt het toch nog 'volle bak'! Een mooie gelegenheid om elkaar te treffen en samen te genieten van fanfaremuziek.

Tijdens deze bijzondere editie van het Nieuwjaarsconcert wordt er online terug en vooruit gekeken met voormalig dirigent Tijmen Botma, componist Jan van der Roost en solisten Deborah Witteveen (saxofoon) en Tim Ouwejan (trombone).

Vanaf 19.45 uur kunt u inschakelen en is er al mooie muziek te beluisteren. En via chatfunctie zelfs vragen stellen aan de presentatoren en gasten. 

Via deze link kun je er zaterdag bij zijn: https://bit.ly/3nkgdi7

Veel plezier!


Ga terug naar overzicht