Ga terug naar overzicht

Nieuwe blikvanger in Veluvine

Op 21 november was het precies tien jaar geleden dat Veluvine Nunspeet officieel werd geopend. Dat jubileum werd gevierd met een speciaal jubileumevent. Slotact van de middag was de onthulling van een reproductie van het schilderij La Vie van de kunstenaar Marc Chagall, dat hij in 1964 gemaakt heeft en te zien is in een museum in Saint-Paul-de-Vence.

In een feestelijke bijeenkomst onder leiding van Willem Gunneman werd teruggeblikt op het succes van tien jaar Veluvine. Directeur Hannelore Leusink-Bosch gaf aan dat namen als cultureel centrum helemaal niet nodig zijn. Alleen 'Veluvine' geeft al aan wat het is. De zaal voor 400 personen was in de regio een schot in de roos. En dat alles vooral dankzij de vrijwilligers in Veluvine. Alphons Devilee werd daarvoor het symbool.

Ben van Wendel de Joode, nauw betrokken bij de ontwikkeling van Veluvine, vertelde dat in de hal nog een muur was waarop Hannelore wat anders wilde. Ben zag aan de Franse Riviera een schilderij van Marc Chagall (1887-1985), een Franse kunstenaar van joods-Wit Russische afkomst. Het gaf nu precies allerlei activiteiten weer die ook in Veluvine gebeuren. Het schilderij was maar liefst 3 x 4 meter, bijna exeact de afmeting van de muur. Het kostte moeite, maar een kopie mocht in Veluvine komen te hangen. Het Nunspeetste bedrijf Creative Builders voerde het uit.


Ga terug naar overzicht