Ga terug naar overzicht

Nieuwe expositie Nunspeetse kunstenaars in Veluvine

De eerste expositie van 2018 in Veluvine is weer een feit en open voor bezoek! Tijdens de opening van 6 januari werd een record aantal enthousiaste bezoekers verwelkomd in Veluvine. In de nieuwe expositie kan je kennis maken met twee Nunspeetse kunstenaars; Philipine Vinke en Harmke Zwep. Beide maken uiteenlopende kunst die ondanks de zeer verschillende technieken, toch een bijzondere eenheid vormen.

De twee Nunspeetse kunstenaars exposeren vanaf 8 januari t/m 14 maart 2018 in Veluvine Nunspeet. Benieuwd naar de werken? Kom gerust langs en laat je inspireren en verassen.

Lees meer over de kunstenaars:

Philipine Vinke ontwikkelde haar eigen techniek die zij “Bubble Gilding” noemt. Het doel van deze techniek is om de “bubbles” in de samenleving zichtbaar te maken. Met bladgoud, kunsthars en pigmenten beeldt zij flinterdunne egospinsels uit. Haar thema’s zijn bv. de nationale staat, het geldstelsel en de hype rond woningstyling. De thema’s zijn eindeloos. Bellen hebben wel degelijk een functie of hun functie gehad. Sommige “bubbles” zijn die functie voorbij. In haar kunstwerken maakt ze de bellen zichtbaar. De kijker wordt uitgenodigd te bepalen of een bubble nog functioneert of dat de bel geen doel meer dient. In dat geval mag de kijker zijn of haar eigen bellen doorprikken. Het werk van Philipine is kleurrijk en transparant.

Harmke Zwep gebruikt keramiekkunst om haar creatieve gedachten beeldend te maken. Al van jongs af aan werkt ze graag met haar handen en uiteindelijk leidde dit tot een specialisatie keramiek. Haar kunst is bijzonder door de aparte afwerking: ze werkt met glazuur, oxides en zelfgestookte raku. Voor haar is werken met keramiek een ontdekkingstocht en ze ziet  het als een uitdaging om nieuwe technieken te creëren – een uitdaging waar ze erg veel van geniet.Voor haar grote werken maakt ze gebruik van reguliere klei, maar gebruikt ook porceleinklei om heel dunne, soms doorschijnend werk te maken.

U kunt de expositie in de Academiezaal bezoeken tijdens openingstijden van Veluvine. De expositie is niet te bezichtigen indien de Academiezaal verhuurd is. U wordt aangeraden om vooraf te informeren of de zaal beschikbaar is via 088-850 77 66.


Ga terug naar overzicht