Ga terug naar overzicht

Nieuwe expositie geopend

t/m 16 januari in Veluvine

Zaterdag 14 november jl. opende de nieuwe expositie in de Academiezaal van Veluvine. Deze is open voor publiek tot en met zaterdag 16 januari 2016.

Na een ontvangst met live muziek in de foyer van Veluvine werd rond 14.00 de opening gestart door Wout Fledderus, de voorzitter van de Werkgroep Beeldende Kunsten, die de exposities organiseert. Beide kunstenaars gaven daarna een boeiend beeld van hun artistieke ontwikkeling en werkzaamheden.

Monique Spapens toont naast originele bronzen sieraden in de vitrine, nieuw werk aan de muur. Het zijn 3-D wandobjecten van gerecycled materiaal, platgeslagen en gevouwen lege waxinecups, gelijmd en geverfd, op gekregen gaas. Veel mensen hebben voor haar deze cups gespaard en naar haar atelier gebracht.

Paul Funcken maakt beelden in gemengde technieken, altijd in combinatie met glas, dat hij met noeste arbeid naar zijn hand weet te zetten. Het glas gaat een verbinding aan met brons, steen of hout tot een heel bijzonder kunstwerk. De sobere kleuren en strakke vormen zijn geïnspireerd door de architectuur.

Na de opening was er een geanimeerde discussie in de zaal met de kunstenaars en de bewonderaars.

In de Academiezaal van Veluvine vindt u doorlopend prachtige exposities van diverse kunstenaars. U kunt deze exposities bezoeken van maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 21.00 uur en op zaterdag tussen 9.00 en 15.00 uur. De expositie is niet te bezichtigen indien de zaal verhuurd is. Het is daarom verstandig om vooraf bij Veluvine te informeren of de zaal beschikbaar is. Dit kan via 088-8507766.


Ga terug naar overzicht