Ga terug naar overzicht

Nieuwe expositie in Veluvine

Zaterdag 12 september opent een nieuwe expositie in de Academiezaal van Veluvine. Deze is open voor publiek vanaf maandag 14 september tot en met zaterdag 7 november. De expositie bestaat uit werk van Marjan Nagtegaal (schilderijen in gemengde technieken), Betty Paanakker (beelden in brons) en Julia Borsboom (glazen schalen).

Marjan Nagtegaal onderzoekt hoe mensen zich bewegen, zoals lopen, vallen en vliegen. Een ander thema is het landschap. Schetsen van de ruimte, stilte en continu veranderen de kleuren werkt zij uit tot indrukwekkende en speelse doeken.

Betty Paanakker houdt naast het artistieke proces, zeer van de ambachtelijke kant. Haar wondere dierfiguurtjes doen denken aan de oude cultuur van Egypte. De icoonachtige wezentjes zijn origineel en eigenzinnig.

Julia Borsboom laat zich inspireren door het materiaal: transparantie, lijn, vorm en weerspiegeling. Relaties en communicatie zijn kenmerkende begrippen in haar werk. Balans en schoonheid worden door Julia verenigd in glas.

In de Academiezaal van Veluvine vindt u doorlopend prachtige exposities van diverse kunstenaars. U kunt deze exposities bezoeken van maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 21.00 uur en op zaterdag tussen 9.00 en 15.00 uur. De expositie is niet te bezichtigen indien de zaal verhuurd is. Het is daarom verstandig om vooraf bij Veluvine te informeren of de zaal beschikbaar is. Dit kan via 088-8507766.

 


Ga terug naar overzicht