Ga terug naar overzicht

NJO Muziekzomer 2019

De NJO Muziekzomer 2019 is afgelopen zaterdag van start gegaan met de Veluvine Fietstocht! Elke zomer komen de meest getalenteerde jonge musici uit de hele wereld naar Gelderland om te werken met gerenommeerde dirigenten en solisten. Ook dit jaar kunt u weer volop genieten van de mooiste klassieke concerten in Veluvine! Diverse gepassioneerde musici nemen u mee op een muzikale ontdekkingsreis bij één van de vijf prachtige klassieke voorstellingen.

Di 6 augustus: Ensemble De Formule
Vijf jonge musici hebben samen met opera- en muziektheaterregisseur Kenza Koutchoukali een veelzijdig programma ontwikkeld aan de hand van de muziek van de Russische componist Dimitri Sjostakovitsj. 

Wo 7 augustus: Rare Snuiters (5+)
Karel Cavia, Freya de Fret en Rudy Rups maken de gekste dingen mee in deze show vol pret voor alle zintuigen! In de muziekvoorstelling gaat Ensemble Dimlicht het experiment aan en wordt de muziek niet alleen hoorbaar, maar ook voelbaar en (on)zichtbaar gemaakt. 

Za 10 augustus: NJO Sinfonietta
NJO Sinfonietta speelt, 32 musici sterk, een groots programma! Meesterviolist Alexander Sitkovetsky leidt het orkest al spelend en is ook solist in het zinderende Introduction et Rondo Capriccioso van Saint-Saëns.

Wo 14 augustus: Chimaera Trio
De naam Chimaera Trio staat symbool voor de rauwe, pure muziek en de thema’s die de drie prijswinnende musici kiezen. Ze nemen het publiek mee aan de hand van verbindende muziek in een zoektocht naar de oorsprong van klank en licht. 

Za 17 augustus: The Devil on the Dance Floor
De vijf musici van het Quinteto del Diablo staan garant voor een jong tangocollectief met vlammende Argentijnse tango en opzwepende eigentijdse muziek. Soms leidt de dans, soms de muziek.  

Kaarten zijn verkrijgbaar via www.veluvinenunspeet.nl of bij de theaterkassa.


Ga terug naar overzicht