Ga terug naar overzicht

Het Verschrikkelijke Symfonieorkest

De Stijl bigband

Categorie: Klassiek, Muziek
Datum: 19 AUG 2017Zaal: Rabozaal
Tijdstip: 20:15Prijs: € 10,00, t/m 30 jaar € 7,50

Een speciaal voor de Muziekzomer samengesteld ensemble viert met u dat de Nederlandse kunststroming De Stijl 100 jaar bestaat, o.l.v. Bas Wiegers.

Een grote groep musici en vier zangeressen zullen u versteld doen staan met een meesterwerk uit de Nederlandse muziekgeschiedenis, dat door Louis Andriessen ook wel schertsend ‘Het verschrikkelijke symfonieorkest’ wordt genoemd. Andriessen componeerde tussen 1984 en 1989 het monumentale muziektheaterwerk De Materie, waar De Stijl het derde deel van is.

Andriessen is een van de meest invloedrijke componisten van zijn generatie en maakt zich sinds jaar en dag sterk voor muzikale vernieuwing. Met De Stijl componeerde hij een bijzonder werk geïnspireerd door de streng geometrische vormen van Piet Mondriaans schilderij ‘Compositie met rood, geel en blauw’. Met de spontane energie van de boogiewoogie, flinke contrasten, luisterspelletjes, disco-basloopjes en andere muzikale verrassingen zal de versterkte bigband met NJO-musici zorgen voor een intense uitvoering van het bijzondere werk.

En dat is nog niet alles, want het in 1929 geschreven Kleine Dreigroschenmusik van Kurt Weill staat ook nog op het programma. Net als Andriessen integreerde Weill veel invloeden van de jazz en dansmuziek uit zijn tijd in zijn composities. Vooral in zijn beroemde Driegroschenoper is dat goed te horen. Kleine Dreigroschenmusik voor blaasorkest  is de suite die hij daaruit samenstelde.

Programma:
L. Andriessen - De Stijl (De Materie deel 3)
K. Weill - Kleine Dreigroschenmusik

Tekst:
M.H.J. Schoenmaekers - Beginselen der beeldenwiskunde
M. van Domselaer-Middelkoop - Herinneringen aan Mondriaan

Lees meer

Muziekzomerdiner

Aansluitend aan de avondvoorstelling kunt u vanaf 18.00 uur plaatsnemen in het theaterrestaurant De Fabriek (met zonnig buitenterras).

U kunt genieten van een drie-gangen Muziekzomerdiner à € 23,50 of een speciale dagschotel à € 15,95. Wij raden u aan een tafel te reserveren via de button of 088-850 77 66.
Klik hier voor meer info

Reserveren

Ik wil graag een tafel reserveren in het theaterrestaurant.

captcha
Ga terug naar overzicht