Ga terug naar overzicht

Intercontinental Ensemble

Sterren uit alle streken

Categorie: Klassiek, Muziek
Datum: 08 AUG 2017Zaal: Rabozaal
Tijdstip: 20:15Prijs: € 7,50, t/m 30 jaar € 5,00

Intercontinental is terug, maar nu met strijkersversterking! Tijdens de vorige Muziekzomer lieten de musici van het Intercontinental Wind Quintet horen wat ze allemaal konden, en kregen daarvoor veel waardering van het publiek. Als nonet kunnen ze nog veel meer, en dat zullen ze deze avond zeker laten horen!
 
Het Intercontinental Ensemble ontstond in 2012, toen een groep jonge musici uit verschillende delen van de wereld besloot om samen het kamermuziekrepertoire voor blazers en strijkers te ontdekken. Het ensemble heeft een rijk geluid door de unieke instrumentatie van de gehele strijkersfamilie gecombineerd met een blaaskwintet. Deze samenstelling wordt ook wel kamersymfonieorkest genoemd, aangezien het nonet de gecondenseerde versie van een symfonieorkest vormt.
 
De kernfilosofie van Intercontinental is om ideeën uit te wisselen en te delen door de universele taal van de muziek. Hoofddoel is om verbinding te maken met publiek van verschillende achtergronden en generaties, door te demonstreren dat muziek geen grenzen kent. Laat u dus verbinden door deze virtuoze toppers!

Ernst Spyckerelle - viool
Blanca Sanchez - altviool
Simon Velthuis - cello
Jorge Hernàndez - contrabas
Eliska Horehledova - fluit
Alexander van Eerdewijk - hobo
Alfonso Manzanera Rojo - klarinet
Daniel Garrido Iglesias - fagot 
Yi-Ru Huang - hoorn

Repertoire:
Beethoven - Symfonie nr. 2 (speciaal voor het ensemble bewerkte versie)
Albéniz - Cantos de España (op. 232) (arr.: Intercontinental Ensemble)
Debussy - Suite Bergamasque (arr.: Intercontinental Ensemble & Virginie Tasset)

Lees meer

Muziekzomerdiner

Aansluitend aan de avondvoorstelling kunt u vanaf 18.00 uur plaatsnemen in het theaterrestaurant De Fabriek (met zonnig buitenterras).

U kunt genieten van een drie-gangen Muziekzomerdiner à € 23,50 of een speciale dagschotel à € 15,95. Wij raden u aan een tafel te reserveren via de button of 088-850 77 66.
Klik hier voor meer info

Reserveren

Ik wil graag een tafel reserveren in het theaterrestaurant.

Ik reserveer voor *
captcha
Ga terug naar overzicht