Ga terug naar overzicht

Pulse Wave

Berichten uit het kamp

Categorie: Klassiek, Muziek
Datum: 10 AUG 2017Zaal: Rabozaal
Tijdstip: 20:15Prijs: € 7,50, t/m 30 jaar € 5,00

Isobel Warmelink - viool
Berber Heerema - cello
Daniele Zamboni - klarinet
Sara Zamboni - piano

Het getalenteerde ensemble Pulse Wave zal in Veluvine Olivier Messiaens Kwartet voor het einde der tijden uitvoeren. Dit stuk, gebaseerd op het Bijbeldeel ‘De openbaringen van Johannes’, werd geschreven in een gevangenenkamp tijdens de Tweede Wereldoorlog. Een aangrijpend werk, dat niemand onberoerd zal laten.

De Japanse componist Toru Takemitsu ontmoette Messiaen in New York in 1975 en liet zich door hem  inspireren bij het schrijven van Quatrain, voor viool, cello,  klarinet, piano en orkest. Later maakte hij een versie voor alleen het kwartet, die hij Quatrain II noemde, de versie van de hommage die u op deze avond zult horen!

Sara Zamboni, de pianiste van Pulse Wave, componeert een aantal nieuwe werken op basis van dagboekfragmenten en brieven van gevangenen uit concentratiekampen.

Een thematische avond met een muzikale reis door het verleden!

Programma:
O. Messiaen     Quatuor pour la fin du temps
T. Takemitsu    Quatrain II
S. Zamboni      Nieuwe composities met teksten van kampgevangenen uit WOII

Lees meer

Muziekzomerdiner

Aansluitend aan de avondvoorstelling kunt u vanaf 18.00 uur plaatsnemen in het theaterrestaurant De Fabriek (met zonnig buitenterras).

U kunt genieten van een drie-gangen Muziekzomerdiner à € 23,50 of een speciale dagschotel à € 15,95. Wij raden u aan een tafel te reserveren via de button of 088-850 77 66.
Klik hier voor meer info

Reserveren

Ik wil graag een tafel reserveren in het theaterrestaurant.

Ik reserveer voor *
captcha
Ga terug naar overzicht
Onze bezoekers keken ook naar:

Gelders Fanfare Orkest

Nieuwjaarsconcert

Tijdens het Nieuwjaarsconcert zal deze Gelderse topfanfare zich weer van z’n beste kant laten zien. Ook de winnaar van de Jonge Solisten-auditie krijgt de kans zich tijdens dit concert als solist aan het publiek te presenteren. Dat wordt gegarandeerd een uitverkochte zaal!

Za
13 Jan
20:15
Klassiek,
Muziek

Orkest vd Koninklijke Luchtmacht

SPACE

Nergens anders ter wereld vind je 41 blazers en een 7-koppige ritmesectie in één orkest. Topmusici die symfonische popmuziek spelen met een krachtige groove en vette beat. Verrassende samenwerkingen met dj’s, muzikanten en vocalisten plus lichtshows op de led wall. Een unieke combinatie!

Vr
02 Feb
20:15
Muziek