Ga terug naar overzicht

Onthulling kunstwerk voor F.A. Molijn

Donderdag 8 juni in Veluvine

Het beeld ter ere van François Adriaan Molijn (1853-1912) wordt op donderdag 8 juni 2017 om 16.00 uur onthuld bij Cultureel Centrum Veluvine in Nunspeet. Kunstenaar Nicolas Dings maakte in opdracht van de kunstcommissie van het Van den Broek Lohman Fonds Nunspeet een metershoog beeld van Molijn: een hommage aan Nunspeets eerste grote industrieel. Ben van Wendel de Joode, auteur van de biografie over Molijn, zal samen met drie leerlingen van het Nuborgh College Veluvine het beeld onthullen.

Programma
Gasten zijn vanaf 15.30 uur welkom in Cultureel Centrum Veluvine, waar Janderk Slothouber, voorzitter van het Van den Broek Lohman Fonds Nunspeet, om 16.00 uur de opening verricht. Na de officiële onthulling spreekt Ben van Wendel de Joode over de betekenis van Molijn voor de gemeenschap en licht Nicolas Dings zijn kunstwerk toe.

Voorafgaand aan en na de onthulling is er op het terrein van Veluvine een verkoopbeurs. Leerlingen van Nuborgh College Veluvine verkopen producten voor een goed doel, namelijk het Jeugdcultuurfonds. Tijdens het schrijven van hun ondernemingsplannen voor de verkoopbeurs zijn ze gecoacht door Nunspeetse ondernemers. Komt u ook een kijkje nemen bij de onthulling van het standbeeld en op de verkoopbeurs?


Ondernemen zoals Molijn

Rabobank Noord Veluwe organiseert diezelfde avond vanaf 19.30 uur een bijeenkomst in Veluvine voor Nunspeetse ondernemers. Inspirerende sprekers delen hun visie op sociaal en innovatief ondernemen: hedendaags ondernemen in de stijl van Molijn.

Leerlingen van 3/4 HAVO-VWO van het Nuborgh College Veluvine hebben een eigen ondernemingsplan gemaakt. Zij werden geadviseerd door lokale ondernemers en kregen een starterslening van de Rabobank om producten te verwezenlijken. Op de markt in Veluvine zullen de leerlingen hun producten verkopen.

Ga terug naar overzicht