Ga terug naar overzicht

OntMoet Mama in Bibliotheek Nunspeet

Op donderdag 14 juni is er in Bibliotheek Nunspeet weer een nieuwe editie van OntMoet Mama; een inloopochtend voor moeders en hun jonge kinderen. Deze ochtend duurt van 09.45 tot 11.15 uur. Ouders van/met baby’s en peuters zijn dan van harte welkom om vragen te stellen over (voor)lezen met heel jonge kinderen, en bij te kletsen met andere moeders terwijl de kinderen worden voorgelezen of spelen.

 

BoekStart is een programma dat het lezen met heel jonge kinderen bevordert. Met je baby op schoot een boekje ontdekken is leerzaam. Het stimuleert de taal- en spraakontwikkeling van je baby. En het verhoogt de concentratie. Voorlezen aan  kinderen, die veel huilen bij dagelijkse praktijken als aan tafel zitten en in bad gaan, verbetert de interactie tussen ouder en kind en voorkomt negatieve interactie bij prikkelbare baby’s. In Nunspeet ontvangen alle ouders ongeveer 3 maanden na de geboorte van hun baby van de gemeente een brief met waardebon, waarmee ze hun baby gratis als lid van de bibliotheek kunnen inschrijven.

 

OntMoet Mama is elke maand van 09.45 tot 11.15 uur in de bibliotheek, steeds op de 2e donderdag van de maand. Tijdens deze ochtenden kunt u vragen stellen over BoekStart, (voor)lezen met heel jonge kinderen, en maakt u kennis met verschillende soorten materialen die geschikt zijn voor uw baby/peuter. Maar de bibliotheek is dan ook de plek waar u andere moeders kunt ontmoeten om even bij te kletsen. Een plek om even op adem te komen of uw verhaal te delen; een plek om te luisteren en advies te geven of te krijgen. Kortom herkenning en erkenning, door, voor en met andere moeders. Dit alles onder het genot van een kopje koffie/thee. Terwijl de moeders ontspannen en ontmoeten worden de kinderen voorgelezen of kunnen ze spelen. De toegang is gratis.

 

Zie ook: https://www.facebook.com/ontmoetmama/

Na de zomervakantie gaat OntMoet Mama verder op donderdag 13 september (thema veilige omgang tussen hond en kind), donderdag 11 oktober, donderdag 8 november (thema draagdoeken) en donderdag 13 december.


Ga terug naar overzicht