19 mrt t/m 22 mei 2018

Davitha van de Kuilen (hout- en linosnede) De jonge Veluwse kunstenares Davitha van de Kuilen (1987) is al heel wat jaren werkzaam als auto-noom kunstenaar. Hoogdruktechniek met afdrukken van lino- en houtsneden is vooral wat Davitha bezig houdt. Fascinerend is de onomkeerbaarheid van het proces: de weggesneden lijnen uit het materiaal kunnen nooit meer teruggeplaatst worden. Davitha houdt van grote werken met fijn lijnenspel en helder kleurgebruik. Natuur en bomen spelen ook een belangrijke rol in het werk van Davitha. Ze verbeeldt de mens als nietig onderdeel van de natuur.

www.davitha.nl

  • Davitha van de Kuilen
  • Davitha van de Kuilen
  • Davitha van de Kuilen

Lucia Fransen

Lucia Fransen (Keramiek) maakt keramische architectonische objecten. Deze objecten zijn monumentaal, aards en sober. Inspiratiebronnen vindt Lucia in de architectuur, maar ook in de natuur, tijdens ‘inspiratiewandelingen’. Van de indrukken en impressies kiest ze elementen die ze op haar eigen wijze samenvoegt, vervormt en/of uitvergroot. Zo ontstaan er nieuwe beelden.

Kenmerkend is de textuur, die haar voorkeur voor verweringsprocessen zichtbaar maakt. De contouren van de objecten laten altijd een schuine lijn zien. De beelden hebben een stoer en sober karakter, ritme van vlakken in verschillende richtingen zijn een belangrijk element in haar werk.

www.luciafransen.nl

  • Lucia Fransen
  • Lucia Fransen