Repetities Brandweerman Sam Live in volle gang

Na het enorme succes van afgelopen theaterseizoen gaat de familiemusical ‘Brandweerman Sam Live!’ in reprise. In de studio van Van Hoorne Entertainment zijn de repetities inmiddels in volle gang. De cast en crew hebben er weer ontzettend veel zin in.

Lees verder

Gewijzigde openingstijden in de Kerstvakantie

Lees verder

Renée Soutendijk en Victor Reinier over Roem

Victor Reinier speelt in de nieuwe toneeltekst Roem de rol van een acteur die na twaalf jaar uit een politieserie wordt geschreven. De parallel met Reinier zelf, die al twaalf jaar – en nog steeds – voor de televisieserie Flikken Maastricht in de rol kruipt van Floris Wolfs, is duidelijk. Toch zit er een wereld van verschil tussen Reinier zelf en zijn personage in Roem.

Lees verder

Kerst(pakket)markt voor Bedrijven

Op dinsdag 19 en woensdag 20 december organiseert Veluvine voor de eerste maal een speciale Kerstmarkt voor Bedrijven. Het is een nieuwe eventconcept

Lees verder

Nieuwe vitrines voor Veluvine

Veluvine is erg blij met een recente schenking van 6 glazen vitrines geschonken door Museum Schokland. De vitrines zijn medio november door ons opgehaald en staan op dit moment nog opgeslagen in de berging van Veluvine.

Lees verder

Conference op het Marktplein tijdens Winterlicht

Vincent Bijlo & Vrienden

Woensdagavond 13 december brengt Veluvine een heuse cabaretvoorstelling op de planken van WinterLicht. Het optreden vindt plaats in de grote tent op het marktplein van Nunspeet (Montmartre)

Cabaretier Vincent Bijlo is 52 jaar oud en een echte BN-er, hij is onder meer ook bekend van De Wereld Draait Door en andere TV programma’s. Hij zal tijdens het Winterlicht zijn oudejaarsconference “doe normaal of ga weg” opvoeren.

Woensdagavond 13 december brengt Veluvine een heuse cabaretvoorstelling op de planken van WinterLicht. Cabaretier Vincent Bijlo is 52 jaar oud en al 28 jaar op het toneel te vinden. Een echte BN-er, want Vincent is onder meer ook bekend van De Wereld Draait Door en andere TV programma’s. Hij zal tijdens het Winterlicht zijn oudejaarsconference “doe normaal of ga weg” opvoeren.

 

Lees verder

Een zoektocht naar Helene Kröller-Müller

Het duurt nog even, maar op do 8 mrt 2018 staat de voorstelling 'Uit verdriet Geboren' bij ons in het theater.

Lees verder

Interview Henk Poort: Ik ben mijn lied

Henk Poort is bij een deel van het publiek bekend als musical-acteur en bij aan ander deel van het publiek als opera-zanger.  Weinig artiesten maken met zo’n gemak de overstap van musicalsong naar opera-aria. Komend seizoen gaat hij voor het eerst alleen het theater in. Niet met opera, niet met musical, maar met een eigen solo-voorstelling vol verhalen en voor hem bijzondere nummers.

Lees verder

Hans & Grietje De Musical in Veluvine

Hans & Grietje De Musical. Op 4 november is de smakelijke familievoorstelling te zien in Veluvine in Nunspeet.

Lees verder

Voorstelling Ali B - Koorts verplaatst

Helaas moeten we u mededelen dat de theatervoorstelling van Ali B op 25 november 2017 wegens omstandigheden verplaatst zal worden naar zaterdag 3 februari 2018.

Lees verder

Herfstvakantie tip!

Grote Broer-Zus Festival

Het Grote Broer-Zus Festival. Een festival voor de hele familie op zaterdag 14 oktober in Veluvine.

Lees verder

Eerste Nederlandstalige theatertournee van Trijntje Oosterhuis

Vanaf deze maand is Trijntje Oosterhuis weer op tournee. En voor het eerste geheel Nederlandstalig met als basis haar onlangs verschenen album 'Leven van de Liefde'. Deze avond is een muzikale ontdekkingsreis langs de mooiste Nederlandstalige liedjes.

Lees verder

WIN VIP TICKETS VOOR THE MAGIC OF JEANS!

Speciaal voor de voorstelling The Magic of Jeans: A Brand New Day hebben wij een leuke actie.

Lees verder

Het eerste applaus

De kop is eraf. Gisteren opende Tania Kross het theaterseizoen van Veluvine. En wat een fantastische avond was het!

Lees verder

Interview NEELIE!

Theatergroep Suburbia heeft de primeur van een voorstelling geïnspireerd op het leven van oud-politica Neelie Kroes. Haar verleden is omstreden –en toch is zij voor veel vrouwen een rolmodel. Een theatervoorstelling over iemand die nog springlevend is: hoe zijn schrijver Léon van der Sanden en regisseur Julia Bless tot deze keuze gekomen?

Lees verder

Repetities Fien & Teun - Feest op de boerderij! gestart

Vandaag zijn de repetities voor de nieuwe, oer-Hollandse familievoorstelling ‘Fien & Teun - Feest op de boerderij!’ van start gegaan. In de studio van Van Hoorne Entertainment werd met de cast en crew een enorme taart aangesneden als startsein van de repetitieperiode.

Lees verder

Repetities gestart van theaterversie van Shaun het Schaap

Afgelopen week is onder het toeziend oog van Aardman Animations een start gemaakt met de repetities van ‘Bitzer is verliefd’, de gloednieuwe theatervoorstelling van Shaun het Schaap en de rest van de kudde.

Lees verder

Opening Cultureel Seizoen

Op woensdagavond 13 september opent Veluvine haar culturele seizoen met een previewavond. Zo zullen er diverse professionele- en amateuroptredens worden verzorgd, zijn er gesprekken met de makers van grote theaterproducties en is er een verrassingsoptreden van...... Tja dat houden we nog even geheim.

Lees verder

Nieuwe voorstelling Shaun het Schaap!

In verband met het annuleren van de voorstelling Sesamstraat door de producent, hebben wij op zaterdag 3 maart 2018 om 14.30 uur de nieuwe voorstelling van 'Shaun het Schaap - Bitzer is verliefd'(5+), bekend van de gelijknamige TV-serie, geprogrammeerd.

Lees verder

Lekker eten tijdens de NJO Muziekzomer

Nog heel even en we gaan in Veluvine weer van start met de NJO Muziekzomer! Ook dit jaar kunt u weer komen genieten van een aangename overdosis klassieke muziek. Tijdens de NJO Muziekzomer is ons theaterrestaurant De Fabriek uiteraard ook geopend.

Lees verder

Van nonet tot NJO bigband in Nunspeet!

De samenwerking tussen Veluvine Nunspeet en de NJO Muziekzomer staat al jaren garant voor veel bijzondere concerten. Ook deze zomer, tussen 5 en 19 augustus, staan wederom diverse getalenteerde musici in topvorm voor u klaar op de bühne van Veluvine!

Lees verder

Bezoek a.s. zaterdag presentatie Zingdag!

Op zaterdag 8 juli vindt de Nunspeetse Zingdag plaats. Een speciale dag waarbij regionale amateurzangers, samen met 4 zangers van het Nederlands Kamerkoor en onder leiding van dirigent Klaas Stok, gaan werken aan een aantal psalmen uit '150 Psalms'.

Lees verder

Veertigste muurgedicht hangt bij Veluvine

Het bestuur van het Van den Broek Lohman Fonds Nunspeet bood de oud-bestuurslid Ben van Wendel de Joode, als dank voor zijn jarenlange inzet, eind 2016 een boom aan. 
Tegelijkertijd

Lees verder

Nieuw: de Muziekzomer app

Het NJO komt deze zomer met een primeur: voor het eerst kan het hele Muziekzomerprogramma worden bekeken in een speciale applicatie op uw smartphone! Mobiel scrollen langs de leukste concerten is nog nooit zo makkelijk geweest.

Lees verder

Zingcoaches Nunspeetse ZIngdag bekend

Op zaterdag 8 juli is de Nunspeetse Zingdag. Deze dag zijn amateurzangers van harte welkom in Veluvine, om samen met 4 zangers van het Nederlands Kamerkoor en onder leiding van dirigent Klaas Stok te werken aan een aantal psalmen uit 150 Psalms en deze aan het eind van de dag ook uit te voeren. De 4 zangers die naar Nunspeet zullen afreizen zijn Mariët Kaasschieter, Åsa Olsson, Stefan Berghammer en Jasper Schweppe. Bijgaand meer informatie over de coaches.

Lees verder

Standbeeld Molijn onthuld

Het beeld ter ere van François Adriaan Molijn (1853-1912) is donderdag 8 juni onthuld bij Veluvine in Nunspeet. Kunstenaar Nicolas Dings maakte in opdracht van de kunstcommissie van het Van den Broek Lohman Fonds Nunspeet een metershoog beeld van Molijn: een hommage aan Nunspeets eerste grote industrieel. Ben van Wendel de Joode, auteur van de biografie over Molijn, heeft samen met drie leerlingen van het Nuborgh College Veluvine het beeld onthuld.

Lees verder

Vrijwilligers gezocht voor Houtdorp

Om de zomervakantie goed te beginnen is er in de eerste week van de zomervakantie, op 11, 12 en 13 juli, weer Houtdorp bij Stichting Welzijn Nunspeet. Ongeveer 100 kinderen van 5 tot en met 12 jaar kunnen deze dagen hun fantasie de vrije loop laten en opgaan in het bouwen van hun eigen houten kasteel.

Lees verder

Speciale Nunspeetse Zingdag voor amateurzangers

o.l.v. het Nederlands Kamerkoor

Op 8 juli zijn amateurzangers van harte welkom in Veluvine, om samen met 4 zangers van het Nederlands Kamerkoor en onder leiding van dirigent Klaas Stok te werken aan een aantal psalmen uit 150 Psalms en deze aan het eind van de dag ook uit te voeren.

Lees verder

Ambassadeurs worden bedankt!

Op maandagavond 29 mei kwamen een hoop nieuwe ambassadeurs naar Veluvine om hun bedankje voor het bezorgen van de programmaboekjes in ontvangst te nemen.

Lees verder

ANWB zoekt Meest Gastvrije Theater van 2017

Het Land van ANWB organiseert dit jaar voor de tweede keer de verkiezing voor het meest
gastvrije theater. Via de Kampioen, anwb.nl, social media en de nieuwsbrief van het Land
van ANWB, vraagt de ANWB theaterliefhebbers te stemmen.

Lees verder

Onthulling kunstwerk voor F.A. Molijn

Het beeld ter ere van François Adriaan Molijn (1853-1912) wordt op donderdag 8 juni 2017 om 16.00 uur onthuld bij Cultureel Centrum Veluvine in Nunspeet. Kunstenaar Nicolas Dings maakte in opdracht van de kunstcommissie van het Van den Broek Lohman Fonds Nunspeet een metershoog beeld van Molijn: een hommage aan Nunspeets eerste grote industrieel. Ben van Wendel de Joode, auteur van de biografie over Molijn, zal samen met drie leerlingen van het Nuborgh College Veluvine het beeld onthullen.

Lees verder

Zomerexpositie VAN

Vanaf 5 juni kunt u de zomerexpositie in Veluvine bezichtigen. De expositie wordt verzorgd door docenten van de Vrije Academie Nunspeet. De kunstwerken staan geëxposeerd in de Academiezaal in Veluvine Nunspeet t/m 16 augustus.

Lees verder

Expositie Gijs Verhoog

In de gangen van Veluvine is momenteel de exposite van Gijs Verhoog te zien met schilderijen van diverse landschappen. De expositie is nog te bezichtigen tot en met 31 juli 2017.

Lees verder

Start kaartverkoop 17/18!

Nieuw theaterseizoen

Samen met Paulien Cornelisse knalden we het nieuwe theaterseizoen in! Vanaf zaterdag 13 mei is het volledige programma bekend en kunnen de kaarten besteld worden. Bestellen kan via de website of aan de theaterkassa van Veluvine Nunspeet. Het is niet mogelijk om telefonisch kaarten te bestellen.

Lees verder

Lezing kennis & geheimen van hout

Op 19 mei a.s. organiseert Bibliotheek Noordwest Veluwe in samenwerking met de werkgroep Beeldende Kunst van Veluvine een interactieve avond met houtdraaier Joop Erbé. De lezing begint om 19.30 uur en duurt tot ca. 20.30 uur. De toegang is gratis.

Lees verder

Veluvine zoekt 50 ambassadeurs voor megaklus!

Verdien 2 vrijkaarten

Veluvine is op zoek naar circa 50 enthousiaste inwoners die in de week van 15 mei het nieuwe programmaboekje willen verspreiden in de gemeente Nunspeet. Ben je man, vrouw, jong of oud en heb je zin om een middagje de handen uit de mouwen te steken?!

Lees verder

Start kaartverkoop seizoen 17/18

Op zaterdag 13 mei start de kaartverkoop voor een nieuw theaterseizoen vol mooie voorstellingen en grote namen, zoals: Yentl & de Boer, Jandino Asporaat, The Simon & Garfunkel Story en Tania Kross.

Lees verder

Verlenging Sponsorcontract Osinga

NUNSPEET - Boekhandel Osinga verlengt het sponsorcontract met Veluvine. Dat de boekhandel kunst en cultuur belangrijk vindt, blijkt wel uit de nu al jarenlange relatie tussen de boekhandel en het theater.

Lees verder

IVN natuurexpositie

De fotowerkgroep van IVN Barneveld exposeert weer gedurende de maanden maart en april in Veluvine Nunspeet. De fotoexpositie is elke dag te bezichtigen en is vrij toegankelijk. De expositie laat een breed spectrum van de natuur zien, zoals landschappen, bloemen, insecten, vogels en meer. Ook valt de winnende clubfoto van 2016 te bewonderen!

Lees verder

Op werkbezoek voor kunstwerk Molijn

Afgelopen week is een deel van de kunstcommissie op werkbezoek geweest in de werkplaats van Segno d'Arte waar het kunstwerk van Nicolas Dings wordt gemaakt ter ere van ondernemer F.A. Molijn (1853-1912).

Lees verder

Opening expositie Gonny de Bekker en Joop Erbé

Zaterdag 25 maart opende de werkgroep Beeldende Kunsten in de Academiezaal van Veluvine de expositie van Gonny de... Bekker en Joop Erbé. Een bijzondere expositie van textielkunst en houtdraaien.

Gonny de Bekker had na een periode van stilstand 15 jaar geleden, het gevoel iets te missen en nam letterlijk de draad weer op. Ze ging cursussen en masterclasses volgen bij zowel nationale als internationale kunstenaars, waardoor ze geïnspireerd raakte tot het maken van nieuw werk.

Lees verder

NIEUWE VOORSTELLING: Paulien Cornelisse

Veluvine is trots te kunnen vermelden dat we Paulien Cornelisse hebben kunnen boeken voor zaterdag 13 mei met haar gloednieuwe voorstelling 'Om mij moverende redenen'! De voorstelling begint om 20.15 uur en kost €15,00 inclusief drankje.

Paulien Cornelisse won de Neerlands Hoop Prijs voor ‘Dagbraken’, en werd genomineerd voor de Poelifinario voor ‘Maar ondertussen’. Verder is ze schrijfster van de bestsellers ‘Taal is zeg maar echt mijn ding’, ‘En dan nog iets’, en ‘De verwarde cavia’. 

Lees verder

Jumbo Filmweken in Veluvine

Tweede filmkaartje halve prijs

Op woensdag 1 maart gaan de Jumbo Filmweken van start! De Jumbo Filmweken zijn een gezamenlijke actie van Jumbo Nunspeet en Veluvine, bedoeld om cultuur in de regio een impuls te geven. Bij iedere besteding vanaf €15,- bij Jumbo Nunspeet ontvangt de klant een waardebon, waarmee men het tweede filmkaartje (voor dezelfde film) voor de helft van de prijs krijgt. De bonnen worden uitgedeeld tot en met dinsdag 4 april 2017. De waardebon is het gehele filmseizoen geldig (tot 1 juni 2017) en kan enkel aan de kassa van Veluvine worden verzilverd.

Lees verder

Veluvine Valentijnsactie

Verras je dierbare met een uitje in Veluvine! Koop op 14 februari toegangskaartjes en krijg 14% korting op onze volledige programmering.

Lees verder

Kaarten toneelavonden Ruiterclub nu te koop

Vanaf deze week zijn de kaarten voor de jaarlijkse toneelavonden van de Landelijke Rijvereniging "De Nunspeetse Ruiterclub"en Ponyclub "Klein maar Dapper" weer te verkrijgen aan de kassa van Veluvine! Jaarlijks organiseert de Nunspeetste Ruiterclub 2 toneelavonden, dit jaar op vrijdag 10 en zaterdag 11 maart 2017. Dit jaar wordt het toneelstuk "Voorzichtig....breekbaar" opgevoerd, een blijspel in drie bedrijven.

Lees verder

Pauze-arrangement nu ook telefonisch reserveren

Maak uw voorstelling compleet met het pauze-arrangement van de Veluvine! In de pauze kunt u meteen aanschuiven aan uw eigen tafel met diverse hapjes bij uw drankje.

U kunt het arrangement op de avond zelf bij de bar reserveren en direct afrekenen. Daarnaast is het ook mogelijk om het arrangement voorafgaand telefonisch te reserveren via de receptie 088-8507766 en op de avond zelf voor 20:00 uur af te rekenen bij de bar van Veluvine. Het arrangement staat in de pauze (óf, wanneer er geen pauze is, na afloop van de voorstelling) voor u klaar. De kosten bedragen € 3,75 p.p. (minimaal 2 personen).

Lees verder

Musici NJO Verrassingsconcert op 12 februari bekend

Het NJO (Nationaal Jeugd Orkest) geeft getalenteerde jonge musici de gelegenheid ervaring op te doen in verschillende vormen van samenspel. Zo ook op zondag 12 februari tijdens het NJO Verrassingsconcert in Veluvine. Wie er komt spelen, is inmiddels geen verrassing meer. Het duo Michiel Wittink (alt viool) en Noud Smeets (piano) verzorgt die middag een bijzonder programma. De NJO Jong Talent-concerten zijn, door de intieme sfeer en de uitleg door de jonge musici, ook heel geschikt voor kinderen en jongeren. Het concert begint om 15.00 uur. Kaarten kosten € 12,50 inclusief een drankje. Voor publiek t/m 16 jaar kost een kaartje € 2,50 incl. drankje.

Lees verder

Gedichtenweek in Veluvine

In het kader van de Nationale Poëzieweek 2017 krijgt Nunspeet zijn eigen Gedichtenweek. Deze bestaat uit de jaarlijkse Gedichtendag op donderdag 26 januari in Veluvine, die dit jaar voor de tiende keer wordt georganiseerd en extra feestelijk is geprogrammeerd. Muziek en poëzie worden samen gebracht door het muzikale duo Sub Rosa. Nieuw dit jaar is dat er een filmvertoning plaatsvindt als afsluiter van de Gedichtenweek. Op woensdag 1 februari wordt de film Verloop van Jaren – Dichter bij Remco Campert vertoond in filmhuis Veluvine. De Gedichtendag op 26 januari start om 20.15 uur en kaarten kosten € 12,50 inclusief drankje (bibliotheekleden € 10,00). De film op 1 februari begint om 20.00 uur en kaarten hiervoor kosten € 9,00 inclusief drankje (bibliotheekleden € 7,50).

Lees verder

Symposium en ondernemingsplan Nuborgh College

Het beeld voor Franç Adriaan (Frans) Molijn zal rond april/mei onthuld gaan worden bij Veluvine. Op de dag van de onthulling wordt onder de werktitel ‘Ondernemen in Nunspeet, vroeger en nu’ een symposium gehouden voor ondernemers uit de gemeente Nunspeet. Daarbij worden ook leerlingen van Nuborgh College Veluvine betrokken. Zij gaan een ondernemingsplan schrijven voor het vak economie.

Lees verder

562 zonnepanelen voor Veluvine

Gisteren is bij Veluvine gestart met de plaatsing van 562 zonnepanelen op het dak van het pand aan de FA Molijnlaan. Het is daarmee het grootste project met zonnepanelen in Nunspeet tot nu toe. De installatie wordt verzorgd door Zonnegilde uit Kampen onder begeleiding van Slim Solar Systems uit Nunspeet. Laatstgenoemde heeft Veluvine met raad en daad terzijde gestaan in het aanbestedingstraject. Slim Solar Systems zal daarnaast het onderhoud van het systeem voor zijn rekening nemen. Het project wordt nog voor de jaarwisseling afgerond.

Lees verder

Sprookjesfestival tijdens Kerstvakantie

In de kerstvakantie organiseert Landstede Welzijn op 4 en 5 januari van 10.00 uur tot 16.00 uur het sprookjesfestival. Deze activiteit is voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar en vindt plaats in de Rabozaal van Veluvine. Tijdens dit sprookjesfestival is het thema ‘Sprookjesfiguren in de war’.

Lees verder

Vierde cabaretier Cabaretpoel bekend

Op vrijdag 9 december speelt De Cabaretpoel, Vier keer leuk! in Veluvine in Nunspeet.  In De Cabaretpoel spelen vier nieuwe aanstormende cabarettalenten elk een voorstelling van ongeveer 25 minuten. De vier cabaretiers in Veluvine zijn bekend!

Lees verder

Klassieke muziek klinkt nóg beter in Veluvine

Tijdens het Randmeerconcert van zaterdag 26 november jl. werd in de Rabozaal van Veluvine voor het eerst gebruik gemaakt van een tweetal akoestische reflexieschermen. Klasssieke kamermuziek staat en valt met transparantie en ruimtelijkheid. Vooral het klankbeeld  van een strijkkwartet is delicaat. Met deze nieuw aangeschafte schermen werd het spel van het EnAccord String Quartet op een volstrekt natuurlijke wijze ondersteund, zodat de toehoorders optimaal konden genieten.

Lees verder

Nicolas Dings winnaar kunstopdracht Molijn

De kunstcommissie van het Van den Broek Lohman Fonds Nunspeet selecteerde drie kunstenaars en adviseerde het bestuur te kiezen voor het ontwerp van Dings. Nicolas Dings zal een aluminium beeld van 2,50 meter hoog maken, dat van binnenuit kleurrijk verlicht wordt.

Lees verder

Uitreiking waarderingsteken van Nunspeet

Op donderdagavond 10 november, heeft burgemeester Breunis van de Weerd in Veluvine het gemeentelijk waarderingsteken uitgereikt aan de heer A.B. Devilee vanwege zijn belangeloze inzet voor de Nunspeetse gemeenschap.

Lees verder

Open repetitie Harmonie Nunspeet

Op dinsdag 22 november om 19.45 uur houdt de Harmonie Nunspeet een open repetitie in Veluvine. Iedereen is welkom!

Lees verder

Topgeluid in de Rabozaal

Eind september is in de theaterzaal van Veluvine een totaal nieuwe geluidsinstallatie van L’Acoustics geïnstalleerd. Een digitaal innovatief systeem dat in de Nederlandse theaters wordt aangemerkt als het neusje van de zalm en op menig wensenlijstje staat.

Lees verder

Urinetown in Veluvine

Op zaterdag 5 november komt Talent On Stage met Urinetown naar Veluvine

Lees verder

Oeloek baby verwacht: voorstelling geannuleerd

Nieuwe voorstelling Droeftoeters volgend seizoen in Veluvine

Vandaag kregen we van het management het blijde bericht van de Oeloek baby, wat helaas tevens inhoudt dat de huidige voorstelling Opschmuck wordt geannuleerd. Volgend jaar zijn ze echter weer terug in Veluvine met hun nieuwe voorstelling Droeftoeters! Houd onze website in de gaten voor meer info.

Lees verder

Opa en Oma dag in Veluvine

Tijdens de jaarlijkse Kinderboekenweek staan in 2016 alle opa’s en oma’s centraal onder het motto ‘Voor altijd jong’. Op de laatste zaterdag van deze Kinderboekenweek, zaterdag 15 oktober, gaan we in Veluvine extra uitpakken voor zowel jong als oud met de speciale Opa en Oma dag!

Lees verder

Een (stand)beeld voor F.A. Molijn

Vanaf vandaag hangt in de Foyer een kleine tentoonstelling over de zoektocht naar een (stand)beeld voor F.A. Molijn.

Lees verder

Wegomleiding rotonde Veluvine

In de week van maandag 26 t/m donderdag 29 september wordt de rotonde bij Veluvine opnieuw geasfalteerd. Het gaat om de rotonde Laan/F.A. Molijnlaan (entree Veluvine).

Lees verder

Kinderboekenweek in de bibliotheek

Van woensdag 5 oktober t/m zondag 16 oktober draait alles om lieve, gekke, chagrijnige, wilde, ondeugende, grappige, wijze, stokoude of juist superenergieke opa’s en oma’s!

Lees verder

Win een masterclass en optreden met Berget Lewis!

Wil jij je zangtalent verder ontwikkelen? Zangeres Berget Lewis gaat met haar band en backing vocals op ontdekkingstocht door heel Nederland met haar nieuwe theatershow DISCOVER Berget Lewis. Berget Lewis geeft op zaterdag 8 oktober 2016 een masterclass en jij kan daar aan deelnemen.

Lees verder

Muziekladder voor 7-10 jarigen in Veluvine!

Voor alle 7-10 jarigen die van muziek houden start op dinsdag 27 september in Veluvine de cursus Muziekladder.

Lees verder

Kom naar de KinderKleedjesmarkt!

Heb je nog speelgoed, boeken, knuffels die je graag wilt verkopen? Meld je dan aan voor de KinderKleedjesmarkt op woensdag 21 september!

Lees verder

Dummie de Mummie is geannuleerd

Wij ontvingen vandaag van Theater Terra het bericht dat de voorstelling Dummie de Mummie is geannuleerd.

Lees verder

Expositie Mappie Hartsuiker geopend

Op zaterdag 27 augustus 2016 vond de opening van de nieuwste expositie plaats in de Academiezaal van Veluvine.  

Lees verder

Repetities Roodkapje De Musical van start

In de studio van Van Hoorne Entertainment werd afgelopen zondag een enorme taart aangesneden als startsein van de repetitieperiode voor de nieuwe sprookjesmusical die vanaf 10 september in de theaters te zien is.

Lees verder

Een beeld voor F.A. Molijn

Beroemde inwoners. Elke stad of dorp heeft ze. Elke stad of dorp koestert ze. Ze zijn, of meestal ‘waren’ belangrijk. Voor het aanzien van de gemeenschap, voor hun bijdrage aan de cultuur of maatschappij.

Lees verder

NJO Muziekzomer start met Veluvine Fietstocht op 6 augustus

Lekker fietsen door de prachtige omgeving van Nunspeet, en in de pauzes van muziek genieten? Daar tekenen wij voor! De Veluvine Fietstocht op 6 augustus is a.s. als vanouds het startpunt van de NJO Muziekzomer in Nunspeet. 

Lees verder

Inschrijving (kinder) kleedjesmarkt gestart

Op woensdag 21 september organiseert Veluvine in samenwerking met Stichting Kindcentrum Nunspeet een kleedjesmarkt. Dus heb je nog oude boeken, speelgoed of andere dingen die je wilt verkopen, doe dan mee!

Lees verder

Cursus klassieke muziek leren kennen en waarderen

Ook in het komende seizoen zal Wouter Molendijk een cursus verzorgen onder de titel: ‘Dat is mooie muziek!’. De cursus is bedoeld voor mensen die zelden of nooit naar een klassiek concert gaan en iets zeggen als: "Ik vind klassieke muziek soms best mooi, daar wil ik wel meer van weten."

Lees verder

Young artist in residence Muziekzomer bekend!

Met veel plezier presenteren wij violist Shin Sihan, onze young artist in residence tijdens de NJO Muziekzomer 2016!

Lees verder

Nieuw programma 2016/2017 online!!

Ennn, de site is live! Vanaf nu staat de nieuwe programmering op onze site en kunt u uw kaarten bestellen. De seizoensbrochures vallen eind deze week in de bus. Nu al nieuwsgierig? Bekijk de digitale brochure hier. Veel leesplezier!

Lees verder

Met de familie op stap

Ook nieuw in seizoen 2016/2017 is ons familie-abonnement! Bezoek elke 1e zondag van de maand de familievoorstellingen. Voor slechts € 30,- p.p. ontvang je een speciaal toegangspasje waarmee je 6 voorstellingen kunt bezoeken, incl. ranja, iets lekkers en KidsFoyer!

Lees verder

Nieuw bij Veluvine: series!

Veluvine heeft dit jaar iets nieuws voor u: de series! Binnen het ruime nieuwe aanbod van onze programmering, heeft Veluvine voor u alvast een paar mooie combinaties gemaakt. Zo kunt u eenvoudig bestellen en het levert u nog voordeel op ook! Bovendien kunt u zich laten verrassen door de keuzes die wij alvast voor u hebben gemaakt.

Lees verder

Nog even wachten..............

Programma 2016-2017 in de maak!

Bent u ook zo nieuwsgiering? Nog heel even geduld a.u.b.

 

Lees verder

Extra voordelig met je gezin naar het theater!

Naar het theater met het hele gezin of opa en oma gezellig met de kleinkinderen op stap?
Dat kan nu extra voordelig met de GEZINSKAART!

Lees verder

Nieuwe expositie geopend

Zaterdag 16 januari jl. opende de nieuwe expositie in de Academiezaal van Veluvine. Deze is open voor publiek tot en met zaterdag 12 maart 2016.

Lees verder

Nieuwste theaterkrant is uit!

Onze nieuwe theaterkrant is uit! Vol nieuws en updates over ons film-, theater- en expositie programma. Plus een winactie voor vrijkaarten voor Dolf Jansen. Gratis af te halen bij Veluvine.

 

Lees verder

Cast wijziging Snowden

‘Snowden’ is een bloedstollende thriller van Allard Blom over klokkenluider Edward Snowden, zijn missie, zijn bizarre verhaal en de relevantie daarvan voor ons allemaal. De titelrol wordt gespeeld door Cas Jansen, hij neemt de rol over van Egbert Jan Weeber.

 

Lees verder

Aanvulling programma Gedichtendag

Nieuw is de toevoeging van Mirjam van Hengel, Vroman’s biografe én redacteur en schrijfster van het prachtige 'Hoe Mooi Alles', over de liefde tussen Vroman en zijn Tineke.

Lees verder

Extra Sinterklaas voorstelling om 13.00 uur

De Sinterklaas voorstelling van 15.00 uur is uitverkocht. Daarom komen Sinterklaas en zijn Pieten nu ook al om 13.00 uur naar Veluvine om op zoek te gaan naar de drie Gouden Bollen....

Lees verder

Sinterklaas en Ali B uitverkocht!

De voorstellingen van Sinterklaas op 25 november en Ali B op 28 november aanstaande zijn volledig uitverkocht. U kunt zich eventueel op een wachtlijst laten zetten: mochten er onverhoopt kaarten vrijkomen, dan nemen wij contact met u op. Daarvoor kunt u contact opnemen met de receptie op 088-8507766.

Lees verder

Nieuwe kleine theaterzaal in Veluvine

Veluvine heeft er een ‘nieuwe’ zaal bij. Sinds kort is het mogelijk om de grote Rabozaal (420 personen) te halveren naar een kleinere zaal voor 216 personen. Dit gebeurt door een speciaal gordijn. Ook verbetert de akoestiek hierdoor. De aanschaf van het gordijn werd mede mogelijk gemaakt door een gift van het Van den Broek Lohman Fonds Nunspeet.

Lees verder

Geslaagde opening eerste expositie seizoen 2015-2016

De opening van de eerste expositie op zaterdag 12 september jl. was geslaagd. De belangstellenden werden in de foyer van Veluvine door leden van de Werkgroep Beeldende Kunst ontvangen met koffie en thee en konden vervolgens genieten van de prachtige klanken van life muziek door het muziek trio.

Lees verder

MUZIEKCURSUS RANDMEERCONCERTEN

Lees verder

Extra matinee vertoning Still Alice

De eerste film van het seizoen, Still Alice, op woensdagavond 16 september is uitverkocht! Vanwege de enorm grote belangstelling voor deze film, heeft Veluvine een extra matinee vertoning ingepland. Deze is op woensdagmiddag 16 september om 16.00 uur te zien in het Filmhuis.

Lees verder

Nieuwe expositie in Veluvine

Zaterdag 12 september opent een nieuwe expositie in de Academiezaal van Veluvine. Deze is open voor publiek vanaf maandag 14 september tot en met zaterdag 7 november. De expositie bestaat uit werk van Marjan Nagtegaal (schilderijen in gemengde technieken), Betty Paanakker (beelden in brons) en Julia Borsboom (glazen schalen).

Lees verder

Rabobank Noord Veluwe blijft komende 3 jaar sponsor

De sponsorovereenkomst tussen Veluvine Cultuur en Rabobank Noord Veluwe is met 3 jaar verlengd. Het contract werd onlangs door directievoorzitter G. Wielink en directeur H. Bosch getekend. De theaterzaal zal de naam Rabozaal blijven dragen.

Lees verder

Lekker eten tijdens de NJO Muziekzomer

Ook dit jaar kunt u weer komen genieten van een aangename overdosis klassieke muziek. In Veluvine staan tussen 1 en 15 augustus maar liefst 7 concerten/activiteiten gepland en we starten traditiegetrouw weer met de Veluvine Fietstocht op zaterdag 1 augustus.

 

Lees verder

Ali B meest populaire voorstelling

Na 2,5 week geleden succesvol te zijn gestart met de kaartverkoop voor het nieuwe theaterseizoen zijn dit de 10 meest populaire voorstellingen:

Lees verder

Feestelijke start kaartverkoop nieuwe theaterseizoen

Vrijdag 22 mei is het zover! Dan presenteren wij het compleet nieuwe programma voor het seizoen 2015-2016. Met o.a. bekende grote namen zoals Jim Bakkum, Egbert Jan Weber, Dolf Jansen, Richard Groenendijk, Cor Bakker, Ali B, Joost Prinsen, André Kuipers, Woezel & Pip en nog veel meer.

Lees verder

Geslaagde opening laatste expositie seizoen 2014-2015

Zaterdag 9 mei vond alweer de laatste expositie opening van het seizoen 2014/2015 plaats. De 75 bezoekers waaronder ook een aantal uit de regio werden in de Foyer van Veluvine door leden van de werkgroep Beeldende Kunst ontvangen met koffie en konden vervolgens genieten van jazzmuziek uitgevoerd door Wout Fleddérus op piano en Chris Steketee op tenor – saxofoon.

Lees verder

NJO treedt op tijdens 5 mei-concert

Tijdens het jaarlijkse bevrijdingsconcert op 5 mei begeleidt het NJO (Nationaal Jeugd Orkest) Herman van Veen, Claudia de Breij en Giovanca, die speciaal voor het concert nieuwe nummers schrijven. De NOS zendt het 5 mei-concert vanaf 21:00 uur rechtstreeks uit op NPO1.

Lees verder

Fokke & Sukke Podium Cadeaukaarten!

Op zoek naar een bijzonder cadeau? Wij hebben de limited edition Fokke & Sukke Podium Cadeaukaarten!

Lees verder

Geslaagde opening van vijfde expositie van het seizoen

Zaterdag 14 maart is de vijfde expositie van het seizoen geopend. De genodigden werden muzikaal onthaald door Wout Fledderus op de piano en Leen Goedegebuure met klarinet. Tijdens de opening in de Academiezaal vertelden de beide kunstenaars enthousiast over hun werk.

Lees verder

Louise Korthals en Velhuis & Kemper samen voor € 40,-!

Als u van cabaret houdt hebben wij een mooie aanbieding voor u! De voorstellingen van Louise Korthals en Veldhuis & Kemper worden samen aangeboden voor € 40,-. Let op: er zijn slechts 30 voordelige combi-kaarten te verkrijgen dus wees er snel bij!

Lees verder

Tweedehands kledingbeurs in Veluvine!

Zitten jouw kledingkasten zo vol dat er niets meer bij past? Of heb jij zoveel paar schoenen dat je ze onder de dikke stoflaag bijna niet herkent? Tijd om schoon schip te maken! Verzamel al jouw kleding, schoenen en accessoires waar je niets meer mee doet en neem ze mee naar Veluvine om ze te verkopen bij de tweedehands kledingbeurs. Shop- en koopjesfanaten zijn natuurlijk van harte welkom om hun slag te slaan!

Lees verder

Vijf sterren voor Louise Korthals!

Louise Korthals kan het zelf bijna niet geloven. De recensies van haar show 'Zonder voorbehoud' zijn meer dan goed! Zie hieronder haar reactie toen ze zag dat ze vijf sterren had in de Volkskrant!

Lees verder

Opening expositie Stein Frayman en Madeleine Vink

Op zaterdag 10 januari 2015 is in de Academiezaal in Veluvine de vierde expositie van dit seizoen geopend door Wout Fleddérus, de nieuwe voorzitter van de werkgroep Beeldende Kunsten.

Lees verder

Veluvine bestaat 5 jaar en trakteert!

Op 21 november a.s. is het precies 5 jaar geleden dat Veluvine haar deuren opende voor het publiek. Om dit heugelijke feit te vieren is er, vergelijkbaar met de openingsweek van 2009, een speciale feestweek met diverse activiteiten gepland voor jong en oud.

Lees verder

Succesvolle opening expositie!

Afgelopen zaterdag was het gezellig druk bij de opening van de nieuwe expositie in Veluvine. Williëtte Wolters, lid van de werkgroep Beeldende Kunsten, steldde de kunstenaars Jan Sickmann (bootsculpturen), Harm Visser (schilderijen),en Jan Warnaar (glaskunst) voor aan het enthousiaste publiek.

Lees verder

Veluvine trakteert!

Op 21 november is het alweer vijf jaar geleden dat Veluvine haar deuren opende. Wij willen dit jubileum graag met iedereen vieren. Daarom staat vrijdag de hele dag taart klaar!

Lees verder

Klederdrachtshow in Veluvine

Op donderdag 20 november aanstaande geeft de werkgroep Folklore en Klederdracht van de Heemkundige Vereniging Nuwenspete uit Nunspeet, in samenwerking met de klederdrachtgroep Veluws Schoon uit Oldebroek, een grootse, in deze opzet nog nooit vertoonde, klederdrachtshow.

Lees verder

Dansvoorstelling Si-Lin in Veluvine!

Het RaboFonds Noord Veluwe, vertegenwoordigd door Fred Hup, reikt een cheque van € 2000,- uit aan Veluvine voor een optreden van het Internationaal Danstheater Si-Lin.

Lees verder

Nieuw initiatief “Samen aan Tafel” van start in Veluvine

Veel senioren herkennen het waarschijnlijk, boodschappen doen, eten koken en dan ook nog de afwas. Stichting Welzijn Ouderen Nunspeet gaat van start met het project “Samen aan tafel”. De belangrijkste ingrediënten tijdens een goede maaltijd zijn gezelligheid, ontmoeting en herkenning.

Lees verder

Paddenstoelenwandeling in de herfstvakantie

Op donderdag 23 oktober kunt u, voorafgaand aan de voorstelling van Ivo de Wijs en Pieter Nieuwint, in het parkachtige natuurgebied rondom het voormalige ‘Ronde Huis’ in Nunspeet onder leiding van een gids van het IVN een speciale Paddenstoelenwandeling bijwonen.

Lees verder

Ontmoet Veluvine organiseert Kleedjesmarkt

De Oranjevereniging Nunspeet en Ontmoet Veluvine organiseren op zaterdag 25 oktober in Veluvine weer een kleedjesmarkt.

Lees verder

Erik van Muiswinkel wint cabaretprijs 'Poelifinario'

Zondag 7 september won Erik van Muiswinkel tijdens de Nederlandse Cabaretdagen De Poelifinario. Zijn programma ’Schettino!' was volgens de VSCD jury het beste van het afgelopen theaterseizoen.

Lees verder

Lezing door Zuid-Afrikaanse schrijfster Irma Joubert

De bekende Zuid-Afrikaanse schrijfster Irma Joubert komt naar Nederland en geeft op 17 september 2014 een lezing in Veluvine Nunspeet. Irma Joubert komt vertellen over haar romans, waarvan Tolbos (2014) een trilogie afsluit na Het meisje uit de trein en Het spoor van de liefde.

Lees verder

Opening Expositie Rose van den Hurk en Erik Zwaga

Op zaterdag 30 augustus 2014 vond de opening van de tweede expositie van dit seizoen plaats in de Academiezaal in Veluvine.

Lees verder

Geslaagde start NJO Muziekzomer

Andrea Vasi aan de piano, Bas Treub op viool en Valentin Vasi op gitaar vertolkten in de parkeerkelder van Veluvine voor ca 250 bezoekers Roemeense volksmuziek onder de titel 'Romanian Rhapsody'.

Lees verder

NJO Muziekzomer in aantocht

Nog een paar dagen en Veluvine heet iedereen weer welkom voor de bijzondere voorstellingen van de NJO Muziekzomer.

Op zaterdag 2 augustus starten we volgens traditie weer met de Veluvine Fietstocht. Daarna vinden er in de 2 opvolgende weken in Veluvine maar liefst 4 avondconcerten en een kindervoorstelling plaats.

Lees verder

Fietshuur mogelijk tijdens de Veluvine Fietstocht

Nieuwe samenwerking met Hoegen Fietsverhuur

Elk jaar weer komen er bij Hoegen Fietsverhuur verscheidende aanvragen binnen om speciaal fietsen te huren voor de muzikale fietstocht op de eerste zaterdag van augustus. Deze mensen willen graag meefietsen met de Veluvine Fietstocht maar hebben geen fiets voorhanden of moeten eerst een (te lang) stuk rijden voordat ze bij Veluvine zijn.

Lees verder

Opening expositie groot succes!

Circa 50 genodigden waren afgelopen zaterdag aanwezig bij de opening van de nieuwste expositie in Veluvine. Williëtte Wolters, lid van de werkgroep Beeldende Kunsten van Veluvine Cultuur, steldde de twee kunstenaars, Redmer Hoekstra (pentekeningen) en Anneke Kelderman (keramiek), voor aan de belangstellenden.

Lees verder

Nieuwe expositie in Veluvine

Maandag 7 juli opent een nieuwe expositie in de Academiezaal van Veluvine. Tot en met zaterdag 23 augustus 2014 exposeren Redmer Hoekstra (tekeningen) en Anneke Kelderman (keramiek).

Lees verder

Erik van Muiswinkel genomineerd voor Poelifinario

De Poelifinario is een prestigieuze cabaretprijs die het goed doet op de CV van elke Nederlandse cabaretier en wordt sinds 2003 jaarlijks uitgereikt door de Vereniging van Schouwburg- en Concertgebouwdirecties (VSCD). Een vakjury bepaalt welke theatermaker het meest indrukwekkende programma van het seizoen heeft gemaakt.

Lees verder

Een feestelijk welkom!

Met trots presenteren wij onze nieuwe website! Vol met informatie over onze nieuwe theatervoorstellingen, films en exposities maar ook met informatie over onze verhuurmogelijkheden en introduceren wij graag onze vaste bewoners.

Lees verder

Kaartverkoop gestart!

Vanaf woensdag 21 mei 2014

Vanaf nú kunt u online of via de theaterkassa uw kaarten voor het nieuwe theaterseizoen bestellen.

Lees verder