Ga terug naar overzicht

Ragús the Show

Ierse muziek- en dansshow

Categorie: Dans, Muziek
Datum: 10 OKT 2017Zaal: Rabozaal
Tijdstip: 20:15Prijs: € 28,50

Ierlands enige live muziek- en dans show

Verlangen, passie, vurigheid. De Ieren hebben er in hun oertaal Gaelic een krachtig woord voor: Ragús! Een theatershow met zo’n naam belooft dus wat. Die verwachting maken de getalenteerde bandleden en dansers van Ragús meer dan waar. Al meer dan vijftien jaar lang vertolken ze het beste dat de traditionele Ierse muziek- en danscultuur te bieden heeft. Songs vol emotie en levensvreugde, prachtig samenspel van akoestische instrumenten en opzwepende dansritmes brengen de toehoorders helemaal in Ierland-mood. Alsof je live in het middelpunt van een céilidh op een Iers dorpsplein bent beland. Ragús is de hartslag van Ierland.

Ragús heeft zijn oorsprong in de cultuurtraditie van Inis Mór, een van de Aran-eilanden in Galway Bay. Lange tijd bleef het geheim van Inis Mór behouden voor de eilanders en toevallige bezoekers. Maar nadat de show in 2001 via een opstap in het fameuze Olympia Theatre in Dublin zijn vleugels uitsloeg, vielen theaterbezoekers op alle zes de continenten in zwijm voor Ragús.

Wat Ragús onderscheidt in zijn genre is de puurheid van de optredens. De muziek, de zang en ook het ritmisch getap van de razendsnelle dansschoenen zijn volledig live. Eerlijke muziek en eerlijke dans en daar komt het publiek voor. Wie een unieke live ervaring van het ‘Ierse gevoel’ als het ultieme avondje uit ziet wordt bij Ragús niet teleurgesteld.

www.ragus.ie

 

Lees meer

Theaterrestaurant De Fabriek

Op alle theateravonden kunt u voorafgaand aan de voorstelling een hapje eten in ons speciale theaterrestaurant De Fabriek.
Of kom genieten van ons borrelarrangement: in de pauze, of wanneer er geen pauze is nadien, meteen aanschuiven aan uw eigen tafel met hapjes bij uw (pauze)drankje. Laat u verrassen en geniet…
Wij raden u aan een tafel te reserveren via de button of 088-850 77 66.
Klik hier voor meer info & menu

Reserveren

Ik wil graag een tafel reserveren in het theaterrestaurant.

Ik reserveer voor *
captcha
Ga terug naar overzicht
Onze bezoekers keken ook naar:

The Blues Brothers

Approved (try-out)

Het legendarische duo is terug en hun show heeft het allemaal; de grote hits, de vette muziek, de fantastische band, de Bluettes, de soul, de rhythm ’n blues, de gevoelige ballades en de danspassen en fratsen van de twee broers. The Blues Brothers are back … and on a mission!

Wo
04 Okt
20:15
Muziek

Ibérica de Danza

Carmen vs Carmen (try-out)

De vrouw, haar passie, haar streven naar vrijheid en onsterfelijkheid staan centraal in deze zinderende jubileumproductie vol Spaans temperament. Het gezelschap Ibérica de Danza bestaat 20 jaar en staat bekend om de unieke vermenging van klassiek Spaans ballet, flamenco, folk en moderne dans.

Do
02 Nov
20:15
Dans

South African Roadtrip

Celebrating Life

Ga tijdens de koude wintermaanden in anderhalf uur op reis langs de Westkaap van Zuid-Afrika. Het koor, de Xhosa-zangeressen en de Afrikaanse rapper Jitsvinger nemen je mee naar hun land. De rijkdom aan talen, hun culturen en (kerst)tradities staan in deze show centraal.

Vr
12 Jan
20:15
Muziek