Ga terug naar overzicht

Retour en Bourgogne

Friday Movie Night

Categorie: Film
Datum: 01 DEC 2017Zaal: Nestlézaal
Tijdstip: 20:00Prijs: € 9,00

Aansluitend mini-wijnproeverij! Vinoloog Bert Vos van Gall & Gall Elburg komt deze Friday Movie Night op passende wijze afsluiten.

Met Retour en Bourgogne schetst Cédric Klapisch een liefdevol portret van twee broers en hun zus die met passie de wijngaard van de familie beheren, maar ondertussen hun eigen weg moeten vinden. Jean verliet tien jaar geleden zijn geboortestreek Bourgogne om de wereld te ontdekken. Als zijn vader op sterven ligt, keert hij terug naar zijn familie. Samen met zijn zus Juliette en zijn broer Jérémie probeert hij het familiebedrijf gaande te houden. Na het overlijden van hun vader worden de drie gedwongen keuzes te maken en beslissingen over de toekomst te nemen. We volgen een jaar lang het ritme van de seizoenen, die in het teken staan van de wijn die ze gezamenlijk produceren. De ambachtelijke wijnbouw is een ware kunst. Regisseur Klapisch laat op innemende wijze zien dat Jean, Juliette en Jérémie die verstaan.

Met: Ana Girardot, Pio Marmaï, François Civil, María Valverde, Jean-Marc Roulot
Regie: Cédric Klapisch
Genre: drama
Leeftijd: 12+
Frankrijk - 2017 - 114 minuten

Lees meer
Ga terug naar overzicht
Onze bezoekers keken ook naar:

20th Century Women

Filmhuis

20th Century Women is een ontroerend en hartverwarmend portret van de vijftienjarige Jamie en zijn excentrieke moeder en is een ode aan de mensen die ons opvoeden en de jaren die ons vormen.

Wo
06 Dec
20:00
Film

Truman

Filmhuis

Dit intieme en humoristische portret met Ricardo Darín (El secreto de sus ojos) en Javier Cámara (Sex and Lucia, Hable con ella) in de hoofdrol, vertelt het verhaal van een vriendschap tussen twee verschillende karakters en de moed die nodig is om de dood te accepteren.

Wo
20 Dec
20:00
Film

Lion

Friday Movie Night

Gebaseerd op het waargebeurde verhaal, vertelt Lion het verhaal van de Indiase jongen Saroo Brierley. Als 5-jarig jongetje komt hij per ongeluk terecht op een trein die hem duizenden kilometers door India voert; ver weg van zijn thuis en familie.

Vr
05 Jan
20:00
Film