Ga terug naar overzicht

Ronald Giphart

Literaire avond

Categorie: Literair
Datum: 15 MRT 2018Zaal: Rabozaal
Tijdstip: 20:15Prijs: € 21,00

Ronald Giphart is de alleskunner onder de Nederlandse schrijvers. Na zijn studie Nederlands was hij jarenlang nachtportier in een Utrechts ziekenhuis. Tijdens dit werk schreef hij zijn debuutroman Ik ook van jou (1992) die werd bekroond met het Gouden Ezelsoor. Sindsdien behoort hij tot de top van de Nederlandse literatuur met succesvolle boeken zoals Giph, Phileine zegt sorry, Ik omhels je met duizend armen, IJsland en Harem.

De roman Lieve (2016) is het 23e werk in het indrukwekkende oeuvre van Giphart. Dat bestaat verder uit non-fictie boeken, novellen, columns, een grafphic-novel en culinaire-literaire werken zoals het (lees)kookboek Eten, drinken en slapen. Giphart weet literatuur en wetenschap te combineren in zijn boeken Ten Liefde en Mismatch.

Daarnaast is hij ook een echt podiumdier en treedt hij op met verschillende schrijvers, zoals met Bart Chabot. Met zijn voortreffelijke schrijfstijl weet Giphart veel lezers aan zich te binden en ook nog eens opnieuw te laten nadenken over wat literatuur nu ook alweer is. Hij vertelt soepel en losjes, beeldend en beheerst, en hij zit nooit om een grap verlegen. Sommige schrijvers kunnen alles!

Ronald Giphart signeert na afloop aan de boekentafel van Boekhandel Osinga.

€ 18,00 voor bibliotheekleden.

I.s.m. Bibliotheek Noordwest-Veluwe

Lees meer

Theaterrestaurant De Fabriek

Op alle theateravonden kunt u voorafgaand aan de voorstelling een hapje eten in ons speciale theaterrestaurant De Fabriek.
Of kom genieten van ons borrelarrangement: in de pauze, of wanneer er geen pauze is nadien, meteen aanschuiven aan uw eigen tafel met hapjes bij uw (pauze)drankje. Laat u verrassen en geniet…
Wij raden u aan een tafel te reserveren via de button of 088-850 77 66.
Klik hier voor meer info & menu

Reserveren

Ik wil graag een tafel reserveren in het theaterrestaurant.

Ik reserveer voor *
captcha
Ga terug naar overzicht
Onze bezoekers keken ook naar:

Renée Soutendijk & Victor Reinier

Roem

‘Roem’ voert ons mee naar de wereld van de BN’ers. Wat doet bekendheid met iemands karakter? En wat gebeurt er als de held van zijn voetstuk valt? Dit treffende toneelstuk is speciaal voor steracteurs Victor Reinier en Renée Soutendijk geschreven.

Za
07 Apr
20:15
Toneel