Ga terug naar overzicht

Symposium en ondernemingsplan Nuborgh College

Het beeld voor Franç Adriaan (Frans) Molijn zal rond april/mei onthuld gaan worden bij Veluvine. Op de dag van de onthulling wordt onder de werktitel ‘Ondernemen in Nunspeet, vroeger en nu’ een symposium gehouden voor ondernemers uit de gemeente Nunspeet. Daarbij worden ook leerlingen van Nuborgh College Veluvine betrokken. Zij gaan een ondernemingsplan schrijven voor het vak economie.

Het Van den Broek Lohman Fonds Nunspeet, Nuborgh College Veluvine, de Rabobank Noord-Veluwe en een aantal Nunspeetse ondernemers werken samen aan een eerbetoon voor Molijn. Het symposium wordt momenteel voorbereid. Er zijn in totaal 27 havo/vwo leerlingen van Nuborgh College Veluvine betrokken bij dit symposium. Deze leerlingen moeten een ondernemingsplan schrijven en de producten van hun onderneming verkopen op een beurs die in de school wordt gehouden. De opbrengst van de verkoopbeurs gaat naar een goed doel. De leerlingen zijn verdeeld over zes teams en elk team heeft een coach toegewezen gekregen. De coaches zijn Nunspeetse ondernemers en helpen de leerlingen bij het ondernemingsplan. De zes bedrijven die een coach leveren zijn de Rabobank, Optiek Van Veen, Bel Business Centre, de HEMA, Autobedrijf Wim Prins en Suurmond.

Het project is in de klas van Janet Krooneman van start gegaan met een presentatie door Ben van Wendel de Joode over het leven en werk van Molijn. De Rabobank deelde een map met het projectboek en het boek Startup Stories uit en daarmee konden de leerlingen in groepjes aan de slag. In januari is er een meet-and-greet met de coaches.


Ga terug naar overzicht