Ga terug naar overzicht

Spotlight

Filmhuis

Categorie: Film
Datum: 08 NOV 2017Zaal: Nestlézaal
Tijdstip: 20:00Prijs: € 9,00

In het indrukwekkende filmdrama Spotlight stuit de journalistieke onderzoeksafdeling van The Boston Globe op een zedenzaak binnen de katholieke gemeenschap die uiteindelijk één van de grootste schandalen uit de Amerikaanse geschiedenis werd.

Spotlight vertelt het waargebeurde verhaal over het verslag van The Boston Globe over diverse seksschandalen binnen de katholieke gemeenschap in Massachusetts in 2001. De onderzoeksafdeling ‘Spotlight’ van The Boston Globe wordt ingezet hier verslag van te doen, maar de zaak blijkt groter en ingewikkelder dan gedacht: tijdens de zoektocht naar de waarheid raken ze verwikkeld in een politiek spel waarin ze ontdekken dat niet alle betrokken partijen hetzelfde belanghebben.

The Boston Globe ontving in 2003 de Pulitzerprijs voor deze journalistieke daad. De film wordt beschouwd als één van de meest belovende films van het Toronto Filmfestival, waar de film in première ging.

Met: Michael Keaton, Mark Ruffalo, Stanley Tucci, Liev Schreiber en Rachel McAdams
Regie: Thomas McCarthy
Genre: drama
Leeftijd: 12+
VS - 2016 - 128 minuten

Lees meer
Ga terug naar overzicht
Onze bezoekers keken ook naar:

Virgin Mountain

Filmhuis

De 43-jarige Fusi woont nog steeds thuis bij zijn moeder. Het lukt hem niet om in contact te komen met vrouwen.Wanneer hij de levendige Alma ontmoet, worden zijn vrijgezellenbestaan en vaste gewoontes overhoop gegooid.

Wo
25 Okt
20:00
Film

La La Land

Friday Movie Night

Mia droomt ervan actrice te worden in Hollywood. En jazzmuzikant Sebastian droomt van een eigen jazzclub. Het lot brengt deze dromers samen, maar is hun liefde bestand tegen het hectische leven in Hollywood?

Vr
03 Nov
20:00
Film

Demain Tout Commence

Filmhuis

Samuel leidt een zorgeloos leven aan de zonnige zuidkust van Frankrijk met veel feest en weinig verantwoordelijkheden. Tot Kristin, een van zijn vroegere veroveringen, langskomt en vertelt dat hij de vader is van haar paar maanden oude baby Gloria.

Wo
22 Nov
20:00
Film