Ga terug naar overzicht

Tim Kliphuis sextet

Randmeerconcert

Categorie: Klassiek, Muziek
Datum: 10 NOV 2018Zaal: Rabozaal
Tijdstip: 20:00Prijs: € 22,00, incl. drankje

Tim Kliphuis Sextet – ‘De kunst van het improviseren’

Het uitgangspunt voor de muzikale invulling van dit programma zijn gedeelten uit Bach’s Brandenburgse Concerten. Het sextet zal hierop improviseren in de trant van een serie bekende componisten zoals Duke Ellington, Gabriel Fauré, Richard Strauss, John McLaughlin, Aaron Copland en anderen, al naar de actuele inspiratie van het Sextet.
Daarnaast speelt het gezelschap delen uit de productie ‘Reflecting the Seasons’.

Dit wordt een avond waar populaire muziek, gypsy jazz, folk music en klassieke muziek elkaar vinden in bijzondere improvisaties. Drie musici zijn afkomstig uit het klassieke segment.

Violiste Janneke van Prooijen horen we terug in het laatste concert met het Prisma Strijktrio. Frank Brakkee kennen we goed als altist van het Franciscus Strijkkwartet en cellist Charles Watt is een gevierd solist bij de grote orkesten en speler van kamermuziek. Hij geeft masterclasses en privélessen.

De ‘bass sound’ van Roy Percy komt uit de New Orleans traditie. Gitarist Nigel Clarck is afkomstig uit de pop- en jazzwereld en is een bewonderaar van Django Reinhardt. Violist Tim Kliphuis is de leider van het Sextet. Hij is klassiek opgeleid en toont als auteur van ‘Stéphane Grappelli Gypsy Jazz Violin’ zijn brede belangstelling aan. Hij beweegt zich door alle muziekstijlen, treedt op over de hele wereld en is een veel gevraagd docent.

Ingrediënten genoeg voor een bijzondere muziekavond!

Tim Kliphuis - viool
Nigal Clarck - gitaar
Roy Percy - contrabas
Janneke van Prooijen - viool
Frank Brakkee - altviool
Charles Watt - cello

Lees meer

Maak uw avondje uit compleet!

Kom voorafgaand een hapje eten in ons Theaterrestaurant De Fabriek, we serveren al een 3 gangen theaterdiner voor slechts € 23,95 p.p. Of boek ons borrelarrangement a € 3,75 p.p. We serveren in de pauze (of na de voorstelling) een borrelplank met heerlijk hapjes en zetten uw gewenste (pauze)drankje erbij klaar. U kunt het borrelarrangement direct meeboeken tijdens het bestellen van uw kaarten. Het theaterdiner kunt u ook direct meeboeken of reserveren via onderstaande button. < Meer info

Reserveren

Ik wil graag een tafel reserveren in het theaterrestaurant.

captcha
Ga terug naar overzicht