Ga terug naar overzicht

Topgeluid in de Rabozaal

Eind september is in de theaterzaal van Veluvine een totaal nieuwe geluidsinstallatie van L’Acoustics geïnstalleerd. Een digitaal innovatief systeem dat in de Nederlandse theaters wordt aangemerkt als het neusje van de zalm en op menig wensenlijstje staat. De vervanging, nu 7 jaar na de nieuwbouw van Veluvine, was een noodzakelijke stap. Mede door een gulle gift van stichting Molijn de Groot, kon deze nu ook werkelijk worden uitgevoerd.

Bij de nieuwbouw was het budget voor aanschaf van de theatertechniek beperkt en heeft men, na vele afwegingen, de keuze gemaakt voor de aanschaf van een tweedehands geluidssysteem. Dit systeem was inmiddels gedateerd en deels versleten. Daarnaast was ook de geluidsspreiding in de zaal niet optimaal en voor verbetering vatbaar.

De afgelopen jaren heeft Veluvine zich sterk ontwikkeld en verdient het inmiddels de faciliteiten die daarbij horen. De zaal heeft (boven-) regionaal een goede naam en gebruikers én bezoekers komen er graag en veel. De zaal is het hele jaar door bezet en een voorbeeld voor vergelijkbare accommodaties op de Veluwe.

Bij de noodzakelijke vervanging is er nu gekozen voor een geweldige upgrade. “Een goed geluidssysteem is gewoon allesbepalend voor de beleving van de zaal”, aldus directeur Hannelore Bosch. “In de nieuwe opzet bereiken we een optimale dekking en een homogeen geluidsniveau door de gehele zaal. Ook is er rekening gehouden met het gebruik van de gelijkvloerse zaal met ingeschoven tribune. De nieuwe mengtafel en 4 monitoren voor de artiesten maken het geheel compleet. Bij onze veelzijdige mogelijkheden bieden we nu ook altijd optimaal geluid. De recente bezoekers, en zeker ook artiesten een hun crew zijn erg enthousiast”.


Ga terug naar overzicht