Ga terug naar overzicht

Nieuwe expositie Gonny Geurts ingericht.

Nu wachten op moment dat we open mogen.

Afgelopen weken is er hard gewerkt aan de inrichting van een nieuwe expositie. Vanaf de entree tot in de Lentink de Jonge zaal pronken de schilderijen van Gonny Geurts. De werken van Gonny blijven tot en met mei bij ons tentoongesteld. 

Veluvine is momenteel nog niet open voor bezoekers, maar de berichtgeving over heropening lijkt hoopvol. Wij zijn er in ieder geval klaar voor.

Houd de website in de gaten voor actuele informatie over de openingstijden van o.a. deze mooie nieuwe expositie.

Het werk van Gonny Geurts kenmerkt zich door een zekere abstrahering van de werkelijkheid, die toch deels herkenbaar is gebleven. Veel wordt aan de verbeelding van de kijker overgelaten. Er is een soms voelbare spanning tussen het autonome (teken- schilder) gebaar en de wetmatigheid van de schilderkunst, die een evenwichtige compositie van kleur, lijn, diepte oplevert. Gonny laat zich graag inspireren door taal. Dat kan variëren van poëzie tot een songtekst die maar in haar hoofd blijft hangen. De betekenis van het werk wordt later duidelijk. Dat levert gevarieerd werk op.

Zelf aan de slag?
Het is mogelijk om bij Gonny een cursus Tekenen en Schilderen tot volgen via de Volksuniversiteit. Je maakt dan kennis met meerdere technieken en een persoonlijke manier van benaderen. Meer info via de Volksuniversiteit.


Ga terug naar overzicht