Ga terug naar overzicht

Woensdag 20 februari staat Veluvine bol van inspiratie!

Woendagmiddag 20 februari organiseert Cultuurkust een inspirerende dag voor schooldirecteuren, interne cultuurcoördinatoren (ICC-ers), leerkrachten, en beleidsmakers over cultuureducatie in het basisonderwijs.

Hoe zorg je als school dat muziek, dans, theater en beeldende kunst structureel onderdeel wordt van het curriculum? Hoe leg je de verbinding met vakken als taal en rekenen? En hoe enthousiasmeer je het team? Al deze vragen staan centraal op deze eerste ICC-dag van Cultuurkust.

Niemand minder dan onderwijspsycholoog Tim Post zal optreden als Keynote speaker. Tim Post promoveert aan de Universiteit Twente bij het onderzoekscentrum Wetenschapseducatie en Talentontwikkeling. Hij ontwikkelt training, coaching en didactische gereedschappen voor leerkrachten in het basisonderwijs voor het stimuleren en inschatten van het nieuwsgierige denken van kinderen.

Naast een cultuurmarkt staan verschillende workshops op het programma; Erfgoed Gelderland vertelt over de doorlopende leerlijn 'Reizen in de Tijd'. Cultuur Oost geeft informatie over de post HBO opleiding voor ICC-ers. Er zijn workshops liedbegeleiding, zingen in de klas met de merhode 123Zing, en beeldende lessen maken. Leerkrachten kunnen ontdekken wat voor mogelijkheden het Medialab biedt en er wordt gesproken over thema’s zoals het enthousiasmeren van het team en het verbinden van cultuureducatie met zaakvakken.

Na de voorstelling ‘Wat is er mis met mijn vis? ‘van Theater Krijt is er in de plenaire afsluiting en de borrel gelegenheid om de ervaringen van de dag met elkaar te delen.

Programma
• 12.15 - 13.15 uur Inloop met lunch
• 13.15 - 14.15 uur Start plenair programma, spreker: Tim Post
• 14.30 - 15.15 uur Workshops
• 15.15 - 15.45 uur Cultuurmarkt en theepauze
• 15.45 - 16.45 uur Voorstelling
• 16.45 - 17.15 uur Plenaire afsluiting, spreker: Tim Post
• 17.15 - 18.00 uur Borrel

Dagvoorzitter: Robert Vroegindeweij

 


Ga terug naar overzicht