Ga terug naar overzicht

Wubbo's last words: Save the Earth

Jörgen Raymann, Bert Heerink e.a.

Categorie: Muziek
Datum: 18 JAN 2019Zaal: Rabozaal
Tijdstip: 20:15Prijs: € 29,00, incl. drankje

Beleef het leven en de dromen van één van Nederlands meest inspirerende persoonlijkheden; Wubbo Ockels.

Wie zegt dat het redden van de aarde geen feestje mag zijn? De dromen en idealen van Wubbo Ockels schieten Jörgen Raymann te hulp als hij een wervelende show vol muziek, beeld en informatie presenteert. Op grote schermen ziet u beelden van de Aarde door de ogen van Wubbo Ockels en maken we contact met hem. Jörgen, Reinier van den Berg en andere geliefde Nederlanders, creëren een onvergetelijke belevenis met een essentiële boodschap.

Gedurende de voorstelling komen er diverse livenummers van de elfkoppige band samen met Bert Heerink voorbij: eigen materiaal aangevuld met covers van muzikale grootheden als David Bowie, Michael Jackson en R.E.M. Een mix van fictie, actualiteit en heel veel humor, waarin we ook tips krijgen voor niets minder dan het redden van de aarde.

In samenwerking met o.a. Plastic Soup Foundation.

 

Woorden van Jörgen Raymann:

Save the Earth. Wat een vreemde gedachte is dat. De aarde hoeft helemaal niet gered te worden. De aarde was er 800.000 jaar geleden ook al en over 800.000 jaar is hij er nog steeds. Inclusief bacteriën en kakkerlakken en waarschijnlijk mijn vrouw.

De boodschap is eigenlijk Save Ourselves. S.O.S. Maar dat schijnt heel slecht te verkopen. Dan komen jullie niet. Jullie willen een gezellig avondje uit, met leuke grapjes over zure regen. En dat een dikke vrouw meer c02 uitstoot dan een koelkast. Nee, echt waar. Zoek het maar op. Op www.dikkescheetvrouwen.com.

Maar dat het slecht gaat met de planeet, dat weten jullie toch allemaal al? Moet ik dat allemaal nog een keer gaan vertellen? Hebben jullie in de afgelopen vijftig jaar geen krant gelezen en geen nieuws gezien? Dat kan natuurlijk, want jullie zijn journalisten. Die lezen niet graag het werk van hun collega's.

Maar daar gaat het dus over. dat we de aarde in hoog tempo opmaken. Dat we alles vervuilen en niets overlaten voor onze kinderen. Dat we naar een nieuwe economie moeten, die beter omgaat met de aarde. En dat we daar dus iets aan kunnen doen.

Dat was de boodschap van Wubbo Ockels. Hij zei altijd: wij zijn van de aarde, wij zijn onderdeel van de aarde, dus wij hebben de kracht om de aarde te redden. Hij was in dat ruimteschip geweest en hij had gezien: ik hoor niet daar bij (wijst naar de ruimte), maar ik hoor daar bij (wijst naar de aarde). De aarde is ons ruimteschip. En als die kapot gaat, dan hebben we geen reserve. En er is geen ANRB die hem komt repareren, de Algemene Nederlandse Ruimtevaarders-Bond.

In deze voorstelling gaan we laten zien dat we daar iets aan kunnen doen. En dat er al een hoop gebeurt. En we doen dat met muziek en met humor en spectaculaire beelden. En ik ga misschien zelf ook nog wat zingen, je moet het publiek geven wat ze willen.

Save the Earth is een voorstelling met een boodschap. En die boodschap is dat je gewoon ergens moet beginnen. En als je je daar goed bij voelt, dan doe je nog wat. En voor je het weet doen we allemaal mee. Het is zoals mijn Surinaamse oma altijd zei: Save the Earth, begin bij jezelf. Ze zei nog iets, ze zei: Je moet niet bij de zakken neerpitten. Ik weet niet wat ze ermee bedoelde, maar ik vind het een goeie afsluiter. We gaan niet bij de zakken neerpitten.

 

Lees meer

Maak uw avondje uit compleet!

Kom voorafgaand een hapje eten in ons Theaterrestaurant De Fabriek, we serveren al een 3 gangen theaterdiner voor slechts € 23,95 p.p. Of boek ons borrelarrangement a € 3,75 p.p. We serveren in de pauze (of na de voorstelling) een borrelplank met heerlijk hapjes en zetten uw gewenste (pauze)drankje erbij klaar. U kunt het borrelarrangement direct meeboeken tijdens het bestellen van uw kaarten. Het theaterdiner kunt u ook direct meeboeken of reserveren via onderstaande button. < Meer info

Reserveren

Ik wil graag een tafel reserveren in het theaterrestaurant.

captcha
Ga terug naar overzicht
Onze bezoekers keken ook naar:

Nashville Night

The road to Bluebird Café

De muzikanten van ‘Nashville Night’ zullen je het gevoel geven dat je jezelf op deze historische plek begeeft. Samen brengen zij een avond vol Country en Americana met de mooiste klassiekers, meerstemmig gezongen, ingetogen liedjes en stevige uptempo nummers.

Za
26 Jan
20:15
Muziek

Jeans

Blame it on the Boogie

Jeans komt met een geheel nieuwe show die wederom garant zal staan voor een spetterend muzikaal feest en een lust voor het oog, voor jong & oud! Met een nieuwe cast en een live-band wordt u meegenomen op een swingende reis langs diverse muziekstijlen en grote hits.

Do
31 Jan
20:15
Dans,
Muziek