Ga terug naar overzicht

Zingcoaches Nunspeetse ZIngdag bekend

Op zaterdag 8 juli is de Nunspeetse Zingdag. Deze dag zijn amateurzangers van harte welkom in Veluvine, om samen met 4 zangers van het Nederlands Kamerkoor en onder leiding van dirigent Klaas Stok te werken aan een aantal psalmen uit 150 Psalms en deze aan het eind van de dag ook uit te voeren. De 4 zangers die naar Nunspeet zullen afreizen zijn Mariët Kaasschieter, Åsa Olsson, Stefan Berghammer en Jasper Schweppe. Bijgaand meer informatie over de coaches.

Mariët Kaasschieter is al bijna 20 jaar verbonden aan het Nederlands Kamerkoor als freelance sopraan. Ze studeerde Zang aan het Rotterdams Conservatorium bij Jo Bollekamp en Trudi Koeleman. Als solist zingt ze regelmatig mee bij oratoriumkoren en orkesten, en dan met name de cantates en passionen van J.S. Bach. Daarnaast kun je Mariët vaak horen met harpiste Lenie de Meij als duo Cant’Arpa en of met Lenie en fluitist Marion Schopman als het Ronsard Trio.

Mariët richtte samen met Joost van der Linden het ‘Forum Vocaal’ op, een initiatief dat zangers wil stimuleren hun muzikaal initiatief en expressie te vergroten. Binnen Forum Vocaal geeft Mariët workshops aan individuele zangers, maar ook aan koren. Ook voor het Nederlands Kamerkoor geeft Mariët regelmatig koorcoachings.

Åsa Olsson, de van oorsprong Zweedse zangeres, wordt sinds 2002 regelmatig gevraagd het Nederlands Kamerkoor te versterken. Zij studeerde zang bji Geert Berghs en Margreet Honig. Vóórdat zij haar zangcarrière begon, was Åsa topsporter en fysiotherapeut. Zij neemt hieruit veel ervaring mee: hoe warm je je stem en lichaam op voor het zingen, en hoe haal je belemmerende spanningen weg? Åsa is bekend met een breed repertoire, van Monteverdi tot Cage. Haar kracht ligt in het zingen van hedendaagse muziek. Regelmatig trad zij op met dirigenten als Richard egarr, Daniel Reuss en Reinbert de Leeuw. 

Voor het Nederlands gaf zij al regelmatig koorworkshops, en richt zich dan met name op hoe je ontspannen kunt blijven zingen, zelfs tijdens een spannend optreden.

Stefan Berghammer is al ruim 15 jaar vast lid van het Nederlands Kamerkoor. Naast zijn werk als koorzanger is hij actief als solozanger en als zangdocent. Hij studeerde zangpedagogiek, schoolmuziek, piano en trombone aan het Mozarteum in Salzburg, en solozang aan het Royal Academy of Music in Londen. Hij heeft zich o.a. gespecialiseerd in renaissancemuziek, binnen het Huelgas Ensemble.

Voor zijn lespraktijk heeft hij een eigen aanpak ontwikkeld. Deze is gebaseerd op de Zweeds-Italiaanse methode in combinatie met zijn jarenlange ervaringen met docenten van de Royal Academy of Music in Londen, het Mozarteum in Salzburg e.a. Aan de hand van lichaamswerk en technische oefeningen werkt Stefan met zangers aan een eigen klank.

Jasper Schweppe is sinds 2005 kernlid van het Nederlands Kamerkoor, en is daarnaast ook artistiek coördinator. Hij studeerde zang aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en heeft veel ervaring met muziekstijlen als Gregoriaans en (vroege) barok. Hij won de eerste prijs bij het concours voor het Franse Lied uit de Twintigste Eeuw, Musicora, in Parijs. Hij bracht verschillende cd’s uit: La Bonne Chanson met liederen van Fauré en Die Winterreise van Schubert; cd-opnames van de Schöne Müllerin van Schubert en liederen van Poulenc staan in de planning voor het najaar van 2017. Als bassolist zingt Jasper al een aantal jaar mee met de uitvoeringen van de Matthäus Passion o.l.v. Pieter Jan Leusink.

Heeft u interesse en wilt u zich aanmelden? Lees hier verder.


Ga terug naar overzicht