De scheepsjongens van Bontekoe (try-out)

Theatergroep De Jonge Honden (9+)
vr 10 feb ’23 19:30
10 feb ’23
19:30
  • 10 feb ’23
    19:30
    Nestlézaal

Na het succesvolle Oorlogswinter is Theatergroep De Jonge Honden terug in de theaters met De scheepsjongens van de Bontekoe. Het beroemde boek wordt op z’n kop gezet in deze razend spannende voorstelling. 

Drie vrienden gaan aan boord op het schip de Nieuw Hoorn. De bestemming is Oost-Indië. Onderweg vertellen oudere matrozen stoere verhalen over hoe het daar is. Maar als het schip midden op zee in brand vliegt en ze aanspoelen op een dichtbegroeid eiland, belanden de vrienden in een totaal ander avontuur dan ze van tevoren verwacht hadden. Tijdens hun zwerftocht door de wildernis van een onbekend eiland leren ze steeds meer over zichzelf en de wereld. Hoe dieper ze het land intrekken, hoe meer ze zich afvragen waarom ze eigenlijk van huis zijn gegaan. 

De scheepsjongens van Bontekoe is een avontuurlijke familievoorstelling die vragen oproept over thema's die nu spelen. Met welke vooroordelen voeren Nederlandse scheepsjongens naar het Oosten? En wat had Nederland überhaupt in Indonesië te zoeken? Een avonturenverhaal waarvan je op het puntje van je stoel belandt, maar die je ook oproept om altijd kritisch te blijven kijken naar de verhalen die je verteld worden.

Onderdeel van:
kinderprogramma

Veluvine Theater & Kids fonds
Bij Veluvine zijn familievoorstellingen vanaf 29 december 2022 gratis te bezoeken voor kinderen tot en met 14 jaar. Nu alles duurder is geworden willen we graag een positieve boodschap brengen en cultuur toegankelijk houden. 

Hoe reserveer je gratis kaarten?
Kies bij het reserveren van familievoorstellingen eerst het totaal aantal tickets (selecteer je plaatsen in de zaal). Verdeel dit aantal vervolgens over de verschillende soorten ticketprijzen (normaal tarief, kinderprijs of gratis). Mocht je in mindere mate geraakt worden en het bedrag voor de tickets kunnen missen? We vinden het geweldig als je dan kiest voor het betalen van de tickets, jouw bijdrage wordt 100% ingezet om kinderen blij te maken voor wie het theater minder vanzelfsprekend is.

Bekijk meer informatie en de voorwaarden op de pagina gratis theater voor kinderen