Klokkenluider van de Notre Dame

Ila van der Pouw (6+)
zo 5 mrt ’23 14:00
5 mrt ’23
14:00
  • 5 mrt ’23
    14:00
    Nestlézaal
  • Inclusief € 0,50 servicekosten

In de beroemde kathedraal van Parijs, de Notre Dame, woont Quasimodo. Ieder uur hangt hij aan de enorme touwen om de zware klokken te luiden. Quasimodo is niet bepaald moeder’s mooiste. Hij weet dat hij lelijk is. En daarom blijft hij binnen. In de kerk, waar hij de baas is en zich veilig voelt. De waterspuwers maken het hem niet makkelijk met hun grappen, maar toch hebben ze Quasimodo in hun hart gesloten. Want Quasimodo heeft dat hart op de juiste plek.

Dat weet ook Juliette, de lapjeskat van de klokkenluider, zijn beste vriendin. Ze vertelt hem alles wat er in de stad gebeurd. Overdag repeteert het nonnenkoor en veegt Marie, de schoonmaakster, de kerk aan. Het leven is overzichtelijk. Maar dan slaat een kermis haar tenten op rond de kathedraal. Quasimodo, nieuwsgierig als hij is, besluit behoedzaam een kijkje te nemen. Als betoverd ontdekt hij de prachtige danseres, Esmeralda.

Buiten kijken en wijzen mensen hem na en als hij ook nog uitgelachen wordt is hij snel weer terug in de kerk. Maar dan gaan de deuren open. En danst er zomaar iemand de kerk en zijn leven binnen. Wat doet Esmeralda in de kathedraal? Is ze niet bang voor de klokkenluider? In de beslotenheid van de kerk ontstaat er een bijzondere vriendschap met een wel heel onverwachte wending. Over vriendschap en vertrouwen, maar bovenal een voorstelling over schoonheid.

Onderdeel van:
kinderprogramma

Veluvine Theater & Kids Fonds
Bij Veluvine zijn familievoorstellingen vanaf 29 december 2022 gratis te bezoeken voor kinderen tot en met 14 jaar. Nu alles duurder is geworden willen we graag een positieve boodschap brengen en cultuur toegankelijk houden. 

Hoe reserveer je gratis kaarten?
Kies bij het reserveren van familievoorstellingen eerst het totaal aantal tickets (selecteer je plaatsen in de zaal). Verdeel dit aantal vervolgens over de verschillende soorten ticketprijzen (normaal tarief, kinderprijs of gratis). Mocht je in mindere mate geraakt worden en het bedrag voor de tickets kunnen missen? We vinden het geweldig als je dan kiest voor het betalen van de tickets, jouw bijdrage wordt 100% ingezet om kinderen blij te maken voor wie het theater minder vanzelfsprekend is.

Bekijk meer informatie en de voorwaarden op de pagina gratis theater voor kinderen

Ila van der Pouw weet in haar eentje een heel verhaal tot leven te brengen, alsof er meerdere spelers op het toneel staan. Ze boeit met haar spel en prachtige toneelbeeld van begin tot eind."

Natalie Straatman, Directeur Schouwburg Ogterop