Lezing Israel van Dorsten

Over zijn ervaringen in Ruinerwold
In samenwerking met Bibliotheek Noordwest Veluwe
do 22 jun ’23 20:15
22 jun ’23
20:15
  • 22 jun ’23
    20:15
    Nestlézaal
  • Inclusief € 0,50 servicekosten

Israel van Dorsten met ’Wij waren, ik ben. Weg uit Ruinerwold’ 

Drie jaar na zijn vlucht uit de boerderij in Ruinerwold komt het boek van Israel van Dorsten uit. In het boek 'Wij waren, ik ben. Weg uit Ruinerwold' vertelt hij zelf over de verschrikkingen die hij samen met zijn broertje en zusjes doormaakte. Het boek werd direct een bestseller in Nederland.  

In het boek vertelt Israel van Dorsten over doorzettingsvermogen en hoe hij uiteindelijk de sprong naar vrijheid durfde te wagen. Tijdens deze lezing, die bibliotheek Noordwest Veluwe samen met Veluvine organiseert, vertelt Israel over zijn ervaringen en is er gelegenheid om vragen te stellen. Boekhandel Osinga is aanwezig en je kunt deze avond het boek aanschaffen om naderhand te laten signeren. 

Israel van Dorsten: 

Op zondag 13 oktober 2019 verliet ik de boerderij waar ik jarenlang vastzat en stapte een café in Ruinerwold binnen. Op dat moment maakte ik me definitief los uit de geloofswereld van mijn vader, die mij vijfentwintig jaar lang in zijn macht had. 

In dit boek beschrijf ik mijn leven. Mijn vaders geloof en overtuigingen waren mijn realiteit: naar school ging ik niet, ik bestond niet eens voor de buitenwereld, en ik had geen vrienden. Er waren alleen de geesten die om ons heen dwaalden en waarmee we praatten. Bidden was onze enige redding, God zat altijd in mijn hoofd. 

Dan komen de eerste scheurtjes in mijn geloof, en dat worden er geleidelijk steeds meer. Het internet is de sleutel voor mijn ontwikkeling. Ik zoek een weg naar de vrijheid voorbij schuld, angst, verdriet, onzekerheid. Maar wanneer mijn gedachten eindelijk vrij zijn, voel ik me meer opgesloten dan ooit. Ik wil weg uit de boerderij waar ik samen met mijn familie verborgen voor de buitenwereld leef. Maar wie gaat mij helpen?

Deze voorstelling wordt in samenwerking met Bibliotheek Noordwest Veluwe georganiseerd. Boekhandel Osinga is aanwezig om naderhand boeken te kopen en te laten signeren.