Muza Valiaddinzade

Piano Recital
zo 15 okt ’23 14:00
15 okt ’23
14:00
  • 15 okt ’23
    14:00
    Nestlézaal
  • Inclusief € 0,50 servicekosten

Al op jonge leeftijd is het overduidelijk dat Muza een bovengemiddeld talent bezit voor pianospel. Op haar twaalfde speelde ze al mee met het Filharmonisch Orkest van Azerbeidzjan. Op een groot muziekconcours won zij de eerste prijs. Hierna volgde een door de overheid aangeboden studie op het conservatorium, iets wat alleen de grootste talenten ten deel valt.

In 2010 besluit de familie te verhuizen naar Oekraïne. Muza maakt haar Master in Oekraïne – op het conservatorium van Odessa - af. Het leven is mooi en de toekomst ziet er rooskleurig uit. Tot februari 2022. De Russen vallen aan meerdere kanten buurland Oekraïne binnen. Muza en haar familie vluchten naar Nederland.

Hier begint voor Muza een nieuw verhaal. Een plaatselijke pastoor, onder de indruk van haar pianospel, regelt een piano voor Muza. Via via krijgt ze een plek om te kunnen oefenen en spelen. Theater Perioscoop. Fred Delfgaauw en Monique Masolijn ontvangen haar met open armen. En dat is de start van het idee om Muza, deze jonge, uiterst getalenteerde pianiste, te presenteren aan de Nederlandse theaters en hun publiek.